Yoghurtmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

med honungsrostade grönsaker och pärlcouscous

Saftiga kyckling som har fått marinera i citron, vitlök, Saha-ras och grekisk yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med vitlöksyoghurt och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Saha-Ras

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2

Morot

4

Kycklingbuljong

12.5

Honung

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

4

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)685 kcal
Energi (kJ)2864 kJ
Fett14.13 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater82.85 g
varav socker23.2 g
Protein50.94 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

Marinera kyckling
2

Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron i klyftor. Skär kyckling i 2 cm strimlor på en separat skärbräda. Blanda kyckling, en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], Saha-ras, hälften av yoghurten och hälften av vitlöken i en stor skål. Krydda med peppar* och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka pärlcouscous
3

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning, tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja. Blanda resterande yoghurt och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i persilja (spara lite till garnering) med den färdiglagade pärlcouscousen. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp persiljepärlcouscous, honungsrostade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling på tallrikar. Ringla över vitlöksyoghurt och garnera med resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.