Pärlcouscous och krispig bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pärlcouscous och krispig bacon

Pärlcouscous och krispig bacon

med rostad majs och krämig ostdressing

Ikväll frestar vi med ett spännande recept på buljonkokt pärlcouscous som toppas med rödlök, rostad majs, bacon och körsbärstomater. Pärlcouscousen har vi dessutom blandat med en ljuvlig ostdressing med salladsost, yoghurt och citron. Denna rätt är också perfekt till en picknick!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

1 burk

Majs

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

1 st

Rödlök

125 g

Bacon, skivor

½ st

Ekologisk citron

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3207 kJ
Fett34.1 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker14 g
Protein32.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och salt* [¼ tsp | ½ tsp]. Tillsätt pärlcouscous och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Rosta majs
2

Häll av majs. Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills lätt brynt. Krydda med salt* och peppar* och ställ åt sidan på en tallrik.

 

Förbered råvaror
3

Halvera körsbärstomater. Plocka basilikablad. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär baconskivor i 4 delar. Halvera citron [1/2 st, 2P].

 

Stek bacon & lök
4

Hetta upp stekpannan igen på hög värme. Stek bacon i 1 min på varje sida, tills fettet börjar frigöras. Sänk till medelhög värme och tillsätt rödlök. Stek i 3-4 min, tills baconen är spröd och rödlöken är genomskinlig. Tillsätt en skvätt olivolja* vid behov.

 

Blanda ostdressing
5

Smula salladsost fint i en liten skål. Tillsätt yoghurt, citronjuice [11/2 tsk | 3 tsk], salt*[1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Mosa salladsost med en gaffel och blanda väl. Tillsätt vatten* tills konsistensen är rinnig. Blanda hälften av ostdressingen med färdig pärlcouscous i kastrullen.

 

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, lök, majs, bacon och körsbärstomateri skålar. Toppa med resterande ostdressing och pressa över resterande citron. Garnera med basilikablad.