Rostad kikärts- och broccolisallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad kikärts- och broccolisallad

Rostad kikärts- och broccolisallad

med dukkah, fullkornscouscous, granatäpple och salladsost

Ikväll bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av färger och smaker! Rostade kikärtor och broccoli kryddade med vår ljuvliga kryddblandning Dukkah-njuta. Couscoussallad med spenat, morot, mynta, dill och citron, och en krämig citrondressing med gräddfil. Vi toppar festligheterna med salladsost, granatäpplekärnor och solroskärnor!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

125

Broccoli

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

100

Fullkornscouscous

4

Grönsaksbuljong

½

Dill

1

Mynta

1

Ekologisk citron

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

1

Granatäpple

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

20

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 1)

2.5

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)838 kcal
Energi (kJ)3507 kJ
Fett41.97 g
varav mättat14 g
Kolhydrater75.44 g
varav socker26.6 g
Protein29.95 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker & kikärtor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter. Häll av kikärtor. Placera kikärtor och broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [2 msk | 4 msk], Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min. Rör om efter halva tiden.

Koka couscous
2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och rör om. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda citrondressing
3

Plocka myntablad. Finhacka mynta och dill [1/2 påse, 2P]. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 st, 2P], hälften av örterna, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål . Tillsätt en skvätt vatten* för att få en lättare konsistens.

Lossa granatäpplekärnor
4

Riv morot (oskalad) grovt. Skölj och grovhacka spenat. Rulla granatäpple med händerna. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple. Håll granatäpple över en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vatten från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Genom att lossa kärnorna i vatten förhindrar du att köket färgas rosa!

Förbered couscoussallad
5

Blanda couscous, spenat, morot, resterande örter, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp couscoussallad och rostade kikärtor och broccoli i skålar. Ringla över citrondressing. Toppa med smulad salladsost, granatäpple och solrosfrön. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.