HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRostad Kikärts Och Broccolisallad
topBanner
Rostad kikärts- och broccolisallad

Rostad kikärts- och broccolisallad

med dukkah, fullkornscouscous, granatäpple och salladsost

Ikväll bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av färger och smaker! Rostade kikärtor och broccoli kryddade med vår ljuvliga kryddblandning Dukkah-njuta. Couscoussallad med spenat, morot, mynta, dill och citron, och en krämig citrondressing med gräddfil. Vi toppar festligheterna med salladsost, granatäpplekärnor och solroskärnor!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:sesamsenapglutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

125 g

Broccoli

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehållersesam, senap)

100 g

Fullkornscouscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ portionspåse

Dill

1 portionspåse

Mynta

1 st

Ekologisk citron

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Granatäpple

60 g

Spenat

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehållanötter, jordnötter, sesam)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)838 kcal
Energi (kJ)3507 kJ
Fett41.97 g
varav mättat14 g
Kolhydrater75.44 g
varav socker26.6 g
Protein29.95 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter. Häll av kikärtor. Placera kikärtor och broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [2 msk | 4 msk], Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min. Rör om efter halva tiden.

2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och rör om. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

3

Plocka myntablad. Finhacka mynta och dill [1/2 påse, 2P]. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 st, 2P], hälften av örterna, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål . Tillsätt en skvätt vatten* för att få en lättare konsistens.

4

Riv morot (oskalad) grovt. Skölj och grovhacka spenat. Rulla granatäpple med händerna. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple. Håll granatäpple över en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vatten från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Genom att lossa kärnorna i vatten förhindrar du att köket färgas rosa!

5

Blanda couscous, spenat, morot, resterande örter, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Lägg upp couscoussallad och rostade kikärtor och broccoli i skålar. Ringla över citrondressing. Toppa med smulad salladsost, granatäpple och solrosfrön. Servera resterande citronklyftor vid sidan av.