Skip to main content
Panerad fiskburgare

Panerad fiskburgare

med citronpicklad lök och gräslöksdressing

4.2
(1,4 tn)

Veckans fisk serverar vi i form av frestande fiskburgare med spännande tillbehör. Vi panerar fisk i panko, citronzest och vår underbara kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi bygger våra fiskburgare med panerad fisk, gurka, citronsyltad rödlök och gräslöksdressing, och serverar dem tillsammans med hemmagjorda pommes!

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller: Fisk)

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2

Briochebröd

½

Rödlök

1

Gurka

12

Senap

(Innehåller: Senap)

80

Aioli

(Innehåller: Senap, Ägg)

1

Gräslök

300

Potatis

1

Ekologisk citron

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

2

Vatten* (steg 2)

2

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2881 kJ
Fett36.8 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater54.3 g
varav socker7.7 g
Protein32.4 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Pickla lök
2

Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätska precis innan innan servering.

Panera fisk
3

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en generös nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida. Blanda aioli, senap [2 tsk | 4 tsk], gräslök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra senap efter smak.

Värm brioche
5

Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.

Servera
6

Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.