
Veckans fisk serverar vi i form av frestande fiskburgare med spännande tillbehör. Vi panerar fisk i panko, citronzest och vår underbara kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi bygger våra fiskburgare med panerad fisk, gurka, citronsyltad rödlök och gräslöksdressing, och serverar dem tillsammans med hemmagjorda pommes!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2
Briochebröd
½
Rödlök
1
Gurka
12
Senap
(Innehåller: Senap)
80
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Gräslök
300
Potatis
1
Ekologisk citron
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
2
Vatten* (steg 2)
2
Vetemjöl (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätska precis innan innan servering.

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en generös nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida. Blanda aioli, senap [2 tsk | 4 tsk], gräslök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra senap efter smak.

Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.

Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.