HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanerad Fiskburgare
topBanner
Panerad fiskburgare

Panerad fiskburgare

med citronpicklad lök och gräslöksdressing

Veckans fisk serverar vi i form av frestande fiskburgare med spännande tillbehör. Vi panerar fisk i panko, citronzest och vår underbara kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi bygger våra fiskburgare med panerad fisk, gurka, citronsyltad rödlök och gräslöksdressing, och serverar dem tillsammans med hemmagjorda pommes!

Allergener:fiskglutenäggmjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Briochebullar

(Innehållergluten, ägg, mjölkKan innehållasesam, soja, nötter)

½ st

Rödlök

1 st

Gurka

12 g

Senap

(Innehållersenap)

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Potatis

1 st

Ekologisk citron

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

2 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vetemjöl* (steg 3)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3948.0225 kJ
Energi (kcal)943.6 kcal
Fett42.5835 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater96.9977 g
varav socker15.8 g
Protein39.976 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätska precis innan innan servering.

3

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en generös nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida. Blanda aioli, senap [2 tsk | 4 tsk], gräslök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra senap efter smak.

5

Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.

6

Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.