topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk nötfärsbowl

Asiatisk nötfärsbowl

med citrongräsris och rostade sesamfrön

Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med fisksås, sojasås, hoisinsås, limejuice och koriander. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön och srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Koriander

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

5

Fisksås

(Innehåller Fisk)

1

Morot

150

Basmatiris

1

Lime

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

½

Citrongräs

1

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)816 kcal
Energi (kJ)3416 kJ
Fett41.02 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater73.88 g
varav socker20 g
Protein6.1 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min, tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. Plocka bort citrongräs innan servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt & grönt
2

Finhacka koriander.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka pak choi.

Rosta sesamfrön
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över i en skål.

Stek nötfärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Tillsätt pak choi
5

Rör i pak choi, fisksås, sojasås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], peppar och en generös skvätt limejuice med köttfärsen. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.

Rör i hälften av koriandern precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.

Toppa med sesamfrön, resterande koriander och en klick srirachamajonnäs.