HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Nötfärsbowl
topBanner
Asiatisk nötfärsbowl

Asiatisk nötfärsbowl

med citrongräsris och rostade sesamfrön

Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med fisksås, sojasås, hoisinsås, limejuice och koriander. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön och srirachamajonnäs.

Taggar:SnabbMjölkfri
Allergener:SesamÄggSenapVeteSojaGlutenFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

50 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

5 ml

Fisksås

(InnehållerFisk)

1 st

Morot

150 g

Basmatiris

1 st

Lime

30 g

Hoisinsås

(InnehållerSesam, Vete, Soja, Gluten)

½ st

Citrongräs

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)816 kcal
Energi (kJ)3416 kJ
Fett41.02 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater73.88 g
varav socker20 g
Protein35.14 g
Salt6.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min, tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. Plocka bort citrongräs innan servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka koriander.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka pak choi.

3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över i en skål.

4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

5

Rör i pak choi, fisksås, sojasås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], peppar och en generös skvätt limejuice med köttfärsen. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.

Rör i hälften av koriandern precis innan servering.

6

Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.

Toppa med sesamfrön, resterande koriander och en klick srirachamajonnäs.