HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortelloni Con Melanzane
topBanner
Tortelloni con melanzane

Tortelloni con melanzane

med rosé- och äppelsallad och färsk basilika

Har du aldrig hört om melanzane? Det är faktisk bara det italienska ordet för aubergine! Vår härliga pastarätt består av tortelloni som blandas med rostad aubergine, rödlök, vitlök, timjan, tomatpuré och ricotta. Vi serverar vår pasta med en söt och syrlig rosé- och äppelsallad och så toppar vi med färsk basilika.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:äggglutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Aubergine

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Timjan

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasoja)

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

12.5 g

Honung

1 st

Ekologisk citron

½ portionspåse

Basilika

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 4)

½ msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2591.2039 kJ
Energi (kcal)619.3126 kcal
Fett18.3993 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater84.0046 g
varav socker29.4 g
Protein22.66 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med generöst saltat vatten*. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills krispiga och mjuka.

2

Skiva rödlök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika [1/2 påse, 2P]. Finhacka timjan. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att lossa bladen. 

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 4-5 min. Rör då och då. Spara lite pastavatten* [2 dl | 4 dl] innan du häller av resten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

4

Skölj salladsmix. Grovhacka rosésallad [1/2 st, 2P]. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skär citron i klyftor. Blanda olivolja* [1/2 msk | 1 msk], honung [½ paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | ½ tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, salladsmix och äpple. Blanda precis innan servering så att salladen håller sig krispig. 

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, vitlök och timjan i 1-2 min. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], sparat pastavatten, grönsaksbuljong och ricotta. Rör tills ricottan är upplöst. Krydda med peppar* och sjud i 3 min. Tillsätt en skvätt vatten* vid behov. Rör i färdig pasta och aubergine i såsen.

6

Lägg upp tortelloni con melanzane i skålar. Garnera med basilika och strö över chili flakes, om du tycker om stark mat. Servera rosé- och äppelsallad vid sidan av.