topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursallad

Bulgursallad

med rostad fänkål, paprika och örtdressing

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den matiga bulgursalladen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Vi serverar vår sallad med rostade grönsaker, och en ljuvlig örtdressing, och så toppar vi härligheterna med oliver, mandlar och riven hårdost.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

1

Paprika

½

Fänkål

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

4

Medelhavets Pärla

170

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Basilika

1

Mynta

2

Tomat

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

8

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2268 kJ
Fett14.59 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater70.42 g
varav socker14.8 g
Protein22.03 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200 varmluft. Tärna paprika, zucchini [½ st, 2P] och fänkål [½ st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Tillsätt vitlök (skalad) till plåten. Rosta i ugnen i 13-15 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered råvaror
3

Plocka myntablad. Finhacka basilika och mynta. Grovhacka mandlar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Tillsätt mandlar till plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Blanda örtdressing
4

Blanda yoghurt, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten*, hälften av örterna, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Mosa rostad vitlök med en gaffel och blanda ner den i dressingen.

Förbered bulgursallad
5

Blanda bulgur, tomat, resterande örter (spara lite till garnering), en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar.  

Servera
6

Lägg upp bulgursallad på tallrikar. Tillsätt rostade grönsaker och ringla över örtdressing. Toppa med mandlar och riven ost. Garnera med örter och citronzest.