HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgursallad
topBanner
Bulgursallad

Bulgursallad

med rostad fänkål, paprika och örtdressing

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den matiga bulgursalladen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Vi serverar vår sallad med rostade grönsaker, och en ljuvlig örtdressing, och så toppar vi härligheterna med oliver, mandlar och riven hårdost.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutennöttermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

110 g

Zucchini

1 st

Gul paprika

½ st

Fänkål

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

4 g

Medelhavets Pärla

170 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 portionspåse

Basilika

1 portionspåse

Mynta

2 st

Tomat

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

8 dl

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2268.4497 kJ
Energi (kcal)542.1725 kcal
Fett14.591 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater70.4161 g
varav socker14.8 g
Protein22.0255 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200 varmluft. Tärna paprika, zucchini [½ st, 2P] och fänkål [½ st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Tillsätt vitlök (skalad) till plåten. Rosta i ugnen i 13-15 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

3

Plocka myntablad. Finhacka basilika och mynta. Grovhacka mandlar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Tillsätt mandlar till plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

4

Blanda yoghurt, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten*, hälften av örterna, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Mosa rostad vitlök med en gaffel och blanda ner den i dressingen.

5

Blanda bulgur, tomat, resterande örter (spara lite till garnering), en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar.  

6

Lägg upp bulgursallad på tallrikar. Tillsätt rostade grönsaker och ringla över örtdressing. Toppa med mandlar och riven ost. Garnera med örter och citronzest.