
Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med lök, vitlök, kål, timjan och grädde. Vi serverar vår krämiga örttortelloni med rostad jordärtskocka, hyvlad hårdost och hackade hasselnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 portionspåse
Timjan
300 g
Jordärtskocka
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 st
Ekologisk citron
50 g
Grönkål, skuren
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller: Mjölk, Vete, Ägg, Gluten Kan innehålla spår av: Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Plocka timjanblad [2 stjälkar | 4 stjälkar]. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen. Skölj och skrubba jordärtskocka. Skär i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med hälften av timjan och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuk och gyllene.

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka hasselnötter. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av jordärtskockans tillagningstid. Stek lök, vitlök, kål och resterande timjan i 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar*. Sjud i 5 min.

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 1-2 min. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1dl | 2dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd

Rör försiktigt i pasta och pastavatten i stekpannan och se till att pasta är täckt med sås.

Lägg upp tortelloni i skålar, toppa med rostad jordärtskocka och garnera med hyvlad hårdost och hasselnötter.