
Har du aldrig hört om calabrese pesto? Pesto Calabrese är en underbar italiensk pesto gjord på paprika, ricotta och parmesan. Ikväll har den huvudrollen i vår underbara pastarätt, som även innehåller schalottenlök, tomat, vitlök, oregano, basilika och salladsost. Fantastisk tillbehör är en innovativ kålrabbisallad med citron och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Schalottenlök
1
Paprika
125
Körsbärstomater
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
1
Kruspersilja
½
Kålrabbi, vit
1
Pumpakärnor
1
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
½
Torkad oregano
100
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
½
Ekologisk citron
60
Calabresepesto
4
Grönsaksbuljong
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka basilikablad. Skala och skär kålrabbi [½ st | 2P] i ½ cm tunna strimlor. Grovhacka persilja.

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål. Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök i 1 min. Tillsätt paprika, tomat, vitlök, oregano [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min. Tärna salladsost i 1 cm stora bitar. Riv en nypa citronzest och halvera sen citron.

Blanda kålrabbi, persilja, en skvätt citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Tillsätt calabrese pesto, pastavatten* [½ dl | 1 dl], basilika (spara lite till garnering), grönsaksbuljong, en nypa citronzest, hälften av salladsosten och en nypa peppar*. Sjud i 2-3 min. Rör sedan i pasta.

Lägg upp calabrese pasta i skålar. Toppa med basilika, rostade pumpafrön och resterande salladsost. Servera kålrabbisallad vid sidan av.

