HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCalabresedressad Rigatoni
topBanner
Calabresedressad rigatoni

Calabresedressad rigatoni

med krispig kålrabbisallad och grekisk ost

Har du aldrig hört om calabrese pesto? Pesto Calabrese är en underbar italiensk pesto gjord på paprika, ricotta och parmesan. Ikväll har den huvudrollen i vår underbara pastarätt, som även innehåller schalottenlök, tomat, vitlök, oregano, basilika och salladsost. Fantastisk tillbehör är en innovativ kålrabbisallad med citron och persilja.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:VeteGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

1 st

Paprika

125 g

Körsbärstomater

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

1 portionspåse

Kruspersilja

½ st

Kålrabbi, vit

1 paket

Pumpakärnor

1 paket

Rigatoni

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja)

½ g

Torkad oregano

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

½ st

Ekologisk citron

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)954 kcal
Energi (kJ)3991 kJ
Fett38.32 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater116 g
varav socker17.3 g
Protein31.68 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka basilikablad. Skala och skär kålrabbi [½ st | 2P] i ½ cm tunna strimlor. Grovhacka persilja.

2

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål. Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök i 1 min. Tillsätt paprika, tomat, vitlök, oregano [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min. Tärna salladsost i 1 cm stora bitar. Riv en nypa citronzest och halvera sen citron.

4

Blanda kålrabbi, persilja, en skvätt citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

5

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Tillsätt calabrese pesto, pastavatten* [½ dl | 1 dl], basilika (spara lite till garnering), grönsaksbuljong, en nypa citronzest, hälften av salladsosten och en nypa peppar*. Sjud i 2-3 min. Rör sedan i pasta.

6

Lägg upp calabrese pasta i skålar. Toppa med basilika, rostade pumpafrön och resterande salladsost. Servera kålrabbisallad vid sidan av.