Calabresedressad rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabresedressad rigatoni

Calabresedressad rigatoni

med krispig kålrabbisallad och grekisk ost

Har du aldrig hört om calabrese pesto? Pesto Calabrese är en underbar italiensk pesto gjord på paprika, ricotta och parmesan. Ikväll har den huvudrollen i vår underbara pastarätt, som även innehåller schalottenlök, tomat, vitlök, oregano, basilika och salladsost. Fantastisk tillbehör är en innovativ kålrabbisallad med citron och persilja.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Schalottenlök

1

Paprika

125

Körsbärstomater

2

Vitlöksklyfta

1

Basilika

1

Kruspersilja

½

Kålrabbi, vit

1

Pumpakärnor

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

½

Torkad oregano

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½

Ekologisk citron

60

Calabresepesto

4

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)954 kcal
Energi (kJ)3991 kJ
Fett38.32 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater116 g
varav socker17.3 g
Protein31.68 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka basilikablad. Skala och skär kålrabbi [½ st | 2P] i ½ cm tunna strimlor. Grovhacka persilja.

Rosta pumpafrön
2

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål. Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök i 1 min. Tillsätt paprika, tomat, vitlök, oregano [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min. Tärna salladsost i 1 cm stora bitar. Riv en nypa citronzest och halvera sen citron.

Blanda kålrabbisallad
4

Blanda kålrabbi, persilja, en skvätt citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Koka sås
5

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Tillsätt calabrese pesto, pastavatten* [½ dl | 1 dl], basilika (spara lite till garnering), grönsaksbuljong, en nypa citronzest, hälften av salladsosten och en nypa peppar*. Sjud i 2-3 min. Rör sedan i pasta.

Servera
6

Lägg upp calabrese pasta i skålar. Toppa med basilika, rostade pumpafrön och resterande salladsost. Servera kålrabbisallad vid sidan av.