"Astronomisk" fläskfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Astronomisk" fläskfilé

"Astronomisk" fläskfilé

med sesam, sötpotatis och "Buzz Lightyear-sallad"

LIGHTYEAR

Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Smaken av denna “utomjordiska” fläskytterfilé är något du kommer att drömma om till och med när maten är slut. Njut av denna saftiga filé med läcker sötpotatis och en Buzz Lightyear-sallad som även de mest kräsna astronauterna kommer att älska.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

2

Vitlöksflörter

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

300

Fläskytterfilé

1

Päron

1

Gurka

½

Ekologisk citron

60

Salladsmix

20

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)508 kcal
Energi (kJ)2127 kJ
Fett18.08 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater44.54 g
varav socker9.8 g
Protein36.81 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera den på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper (lämna lite plats till kött som kommer senare). Blanda med Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills gyllene.

Panera kött
2

Bre ut sesamfrön på en tallrik. Torka av kött med hushållspapper, och krydda det generöst med salt* och peppar*. Panera kött i sesamfrön.

Rosta kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1-2 min på varje sida. Placera det på plåten när det återstår 12 min av pommesens tillagningstid. Rosta i 10-12 min, eller tills genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter, tills servering. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
4

Kärna ur och skiva päron tunt. Skiva gurka tunt. Halvera citron [1/2 st, 2P]. Skölj salladsmix.

Blanda päronsallad
5

Blanda päron, gurka, salladsmix, en skvätt citronjuice i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda aioli [1/2 paket, 2P] och en skvätt citronjuice i en liten skål. Tunna ut dressingen med en skvätt vatten* tills den har en flytande konsistens.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp sesampanerad fläskytterfilé, pommes och päronsallad på tallrikar. Servera med aiolidressing.