HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmörstekt Gnocchi
topBanner
Smörstekt gnocchi

Smörstekt gnocchi

med rostad butternutpumpa, grönkål och hasselnötter

Spännande recept med gnocchi som smörsteks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi den med rostad pumpa och zucchini, och så toppar vi med basilika och rostade hasselnötter. En läcker kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:nötterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Butternutpumpa

110 g

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

350 g

Gnocchi

(InnehållerglutenKan innehållasoja, senap)

100 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 5)

1.5 msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2411.626 kJ
Energi (kcal)576.3925 kcal
Fett20.711 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater78.6461 g
varav socker4.5 g
Protein17.8934 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta ut smör* från kylskåpet. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela butternutpumpa [½ st, 2P] på längden, gröp ur kärnorna och tärna den i 1 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka och gyllene.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika (spara lite till garnering). Riv citronzest och skär sen citron på mitten. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över dem på en skärbräda och grovhacka.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills de är gyllene. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

4

Tillsätt vitlök och grönkål till stekpannan när gnocchin är färdigstekt. Stek i 1 min. Tillsätt sedan färdigrostade grönsaker.

5

Blanda smör [11/2 msk | 3 msk], citronzest [1 tsk | 2 tsk], citronjuice [1 msk | 2 msk], kokande vatten* [2 msk | 4 msk] och basilika i en liten skål. Blanda tills smöret har smält. Tillsätt basilikasmör och riven ost till stekpannan med gnocchi och rör om. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp gnocchi i skålar. Toppa med resterande basilika och hasselnötter.