topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörstekt gnocchi

Smörstekt gnocchi

med rostad butternutpumpa, grönkål och hasselnötter

Spännande recept med gnocchi som smörsteks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi den med rostad pumpa och zucchini, och så toppar vi med basilika och rostade hasselnötter. En läcker kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Butternutpumpa

½

Zucchini

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

1

Basilika

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

100

Grönkål, skuren

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 5)

1.5

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)576 kcal
Energi (kJ)2412 kJ
Fett20.71 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater78.65 g
varav socker4.5 g
Protein17.89 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pumpa & zucchini
1

Ta ut smör* från kylskåpet. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela butternutpumpa [½ st, 2P] på längden, gröp ur kärnorna och tärna den i 1 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka och gyllene.

Rosta hasselnötter
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika (spara lite till garnering). Riv citronzest och skär sen citron på mitten. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över dem på en skärbräda och grovhacka.

Stek gnocchi
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills de är gyllene. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Blanda grönsaker & gnocchi
4

Tillsätt vitlök och grönkål till stekpannan när gnocchin är färdigstekt. Stek i 1 min. Tillsätt sedan färdigrostade grönsaker.

Förbered basilikasmör
5

Blanda smör [11/2 msk | 3 msk], citronzest [1 tsk | 2 tsk], citronjuice [1 msk | 2 msk], kokande vatten* [2 msk | 4 msk] och basilika i en liten skål. Blanda tills smöret har smält. Tillsätt basilikasmör och riven ost till stekpannan med gnocchi och rör om. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp gnocchi i skålar. Toppa med resterande basilika och hasselnötter.