HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerad Palsternacka
topBanner
Pankopanerad palsternacka

Pankopanerad palsternacka

med syrlig coleslaw och krämig tartarsås

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi rostar potatis och palsternacka, sen panerar vi palsternackan i panko, och steker den till fantastisk sprödhet! Vi serverar potatis och palsternacka med en syrlig coleslaw med citron, senap, kål, äpple, dill och pumpa, och en krämig tartarsås med aioli, senap och körvel!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapnöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Palsternacka

1 st

Äpple, grönt

(Innehållerägg)

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Körvel

1 portionspåse

Dill

150 g

Strimlad salladsmix

25 g

Grov senap

(Innehållersenap)

20 g

Pumpakärnor

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 5)

2 msk

Vetemjöl (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1002 kcal
Energi (kJ)4192 kJ
Fett51.29 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater114.51 g
varav socker24.6 g
Protein21.58 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera potatis (oskalad). Skär palsternacka (oskalad) i ½ cm tunna skivor på längden. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka. Placera palsternacka på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.

2

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna strimlor. Skär citron i klyftor. Finhacka körvel och dill.

3

Blanda salladsmix och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor skål och massera den i 30 sek, tills mjuknat. Tillsätt sedan i en skvätt citronjuice, en nypa salt* och hälften av senapen, äpple, dill och pumpafrön. Blanda väl.

4

Blanda aioli, körvel och resterande senap i en liten skål.

5

Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Lägg panko i den andra. Blanda vetemjöl* [½ dl | 1 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i den tredje. Panera rostad palsternacka först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek palsternacka i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Stek i omgångar vid behov.

6

Lägg upp pankopanerad palsternacka, potatis, coleslaw och tartarsås på tallrikar.