Pankopanerad palsternacka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad palsternacka

Pankopanerad palsternacka

med syrlig coleslaw och krämig tartarsås

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi rostar potatis och palsternacka, sen panerar vi palsternackan i panko, och steker den till fantastisk sprödhet! Vi serverar potatis och palsternacka med en syrlig coleslaw med citron, senap, kål, äpple, dill och pumpa, och en krämig tartarsås med aioli, senap och körvel!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

2

Palsternacka

1

Äpple

1

Ekologisk citron

1

Körvel

1

Dill

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25

Grov senap

(Innehåller Senap)

1

Pumpakärnor

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

4

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 5)

2

Vetemjöl (steg 5)

½

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 3)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1002 kcal
Energi (kJ)4192 kJ
Fett6.2 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater114.51 g
varav socker24.6 g
Protein21.58 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis & palsternacka
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera potatis (oskalad). Skär palsternacka (oskalad) i ½ cm tunna skivor på längden. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka. Placera palsternacka på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.

Förbered frukt & grönt
2

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna strimlor. Skär citron i klyftor. Finhacka körvel och dill.

Förbered coleslaw
3

Blanda salladsmix och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor skål och massera den i 30 sek, tills mjuknat. Tillsätt sedan i en skvätt citronjuice, en nypa salt* och hälften av senapen, äpple, dill och pumpafrön. Blanda väl.

Blanda tartarsås
4

Blanda aioli, körvel och resterande senap i en liten skål.

Stek palsternacka
5

Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Lägg panko i den andra. Blanda vetemjöl* [½ dl | 1 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i den tredje. Panera rostad palsternacka först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek palsternacka i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Stek i omgångar vid behov.

Servera
6

Lägg upp pankopanerad palsternacka, potatis, coleslaw och tartarsås på tallrikar.