Amerikansk surf and turf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk surf and turf

Amerikansk surf and turf

med krossad potatis och gräslökssmör

Så blev det helg, solen skiner och grillen väntar på att bli fylld med gott kött. Vi grillar ryggbiff som får sällskap på grillen av halva citroner. Samtidigt som grillen sköter sig själv rostar vi krossad potatis. Vi serverar kött och potatis med stekta haricots verts, och räkor stekta i gräslökssmör. Så kan ni njuta av en äkta amerikansk surf and turf måltid!

Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

400

Småpotatis

1

Ekologisk citron

1

Gräslök

2

Vitlöksklyfta

150

Haricots verts

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)741 kcal
Energi (kJ)3101 kJ
Fett40.3 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater37.3 g
varav socker3.3 g
Protein53.2 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Ta fram kött och smör* så det blir rumstempererat, och krydda köttet med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krossa potatis lätt med en gaffel, ringla över en stor skvätt olivolja* och strö över salt*. Rosta i toppen av ugnen i 18-20 min, eller tills gyllene och krispiga.

Förbered grönsaker
2

Riv en generös nypa citronzest och halvera sen citron. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa haricots verts.

Stek citron
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Stek citron med den skurna sidan nere, 2-3 min. Ställ åt sidan. Hetta en skvätt olivolja* i samma stekpanna (skölj av den först) på medelhög värme. Stek haricots verts i 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken när det återstår 1 min av haricots verts stektid. Smaka av med salt* och peppar*, lägg över i en skål. PÅ GRILLEN: Halvera citron och grilla i 5-7 min, eller tills den börjar få färg.

Stek ryggbiff
4

Hetta en skvätt olivolja* i samma stekpanna (skölj av den först) på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

Stek räkor
5

Blanda smör [2 msk | 4 msk], citronzest, resterande vitlök, en nypa salt* och hälften av gräslöken i en liten skål. Krydda räkor med en nypa salt*. Skölj av stekpannan och hetta upp den med gräslökssmör på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor och krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg upp potatis, haricots verts, kött och räkor på tallrikar. Garnera potatis med resterande gräslök. Toppa haricots verts med hyvlad ost, och servera med citron.