HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAmerikansk Inspirerad BBQ Kyckling
topBanner
Amerikansk-inspirerad BBQ-kyckling

Amerikansk-inspirerad BBQ-kyckling

med krämig potatissallad och coleslaw

Idag frestar vi med en rätt som är perfekt att avnjutas en ljummen vårkväll på balkongen, eller i trädgården. Vi steker kyckling och blandar den med en ljuvlig BBQ-sås. Vi serverar vår amerikansk-inspirerade BBQ-kyckling med en krämig potatissallad med pesto, och en vackert grön coleslaw med persilja.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:senapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

4 g

Panamat

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

½ st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Strimlad salladsmix

50 g

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja* (steg 4)

1 msk

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2887.9854 kJ
Energi (kcal)690.2451 kcal
Fett38.523 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater47.504 g
varav socker12.3 g
Protein40.469 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad), och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan för att svalna.

2

Blanda Panamat, olivolja* [1 msk | 2 msk] och kyckling i en mellanstor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Tillsätt BBQ-sås, blanda så kyckling är täckt, och ta av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor och grovhacka persilja. Blanda salladsmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice och hälften av persiljan i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.

5

Blanda potatis, pestodressing och resterande persilja i en medelstor skål.

6

Lägg upp BBQ-kyckling, potatissallad och coleslaw på tallrikar. Servera med resterande citronklyftor.