Amerikansk-inspirerad BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk-inspirerad BBQ-kyckling

Amerikansk-inspirerad BBQ-kyckling

med krämig potatissallad och coleslaw

Idag frestar vi med en rätt som är perfekt att avnjutas en ljummen vårkväll på balkongen, eller i trädgården. Vi steker kyckling och blandar den med en ljuvlig BBQ-sås. Vi serverar vår amerikansk-inspirerade BBQ-kyckling med en krämig potatissallad med pesto, och en vackert grön coleslaw med persilja.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

4

Panamat

300

Strimlad kycklinglårfilé

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)690 kcal
Energi (kJ)2888 kJ
Fett38.52 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater47.5 g
varav socker12.3 g
Protein40.47 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad), och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan för att svalna.

Marinera kyckling
2

Blanda Panamat, olivolja* [1 msk | 2 msk] och kyckling i en mellanstor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Tillsätt BBQ-sås, blanda så kyckling är täckt, och ta av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered coleslaw
4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor och grovhacka persilja. Blanda salladsmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice och hälften av persiljan i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda potatissallad
5

Blanda potatis, pestodressing och resterande persilja i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp BBQ-kyckling, potatissallad och coleslaw på tallrikar. Servera med resterande citronklyftor.