
Idag frestar vi med en rätt som är perfekt att avnjutas en ljummen vårkväll på balkongen, eller i trädgården. Vi steker kyckling och blandar den med en ljuvlig BBQ-sås. Vi serverar vår amerikansk-inspirerade BBQ-kyckling med en krämig potatissallad med pesto, och en vackert grön coleslaw med persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400
Småpotatis
4
Panamat
300
Strimlad kycklinglårfilé
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
50
Krämig pestodressing
½
Olivolja (steg 4)
1
Olivolja (steg 2)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad), och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan för att svalna.

Blanda Panamat, olivolja* [1 msk | 2 msk] och kyckling i en mellanstor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Tillsätt BBQ-sås, blanda så kyckling är täckt, och ta av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor och grovhacka persilja. Blanda salladsmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice och hälften av persiljan i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda potatis, pestodressing och resterande persilja i en medelstor skål.

Lägg upp BBQ-kyckling, potatissallad och coleslaw på tallrikar. Servera med resterande citronklyftor.