Idag frestar vi med en rätt som är perfekt att avnjutas en ljummen vårkväll på balkongen, eller i trädgården. Vi steker kyckling och blandar den med en ljuvlig BBQ-sås. Vi serverar vår amerikansk-inspirerade BBQ-kyckling med en krämig potatissallad med pesto, och en vackert grön coleslaw med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
4
Panamat
300
Strimlad kycklinglårfilé
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
50
Krämig pestodressing
½
Olivolja (steg 4)
1
Olivolja (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad), och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda Panamat, olivolja* [1 msk | 2 msk] och kyckling i en mellanstor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Tillsätt BBQ-sås, blanda så kyckling är täckt, och ta av från värme. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor och grovhacka persilja. Blanda salladsmix, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice och hälften av persiljan i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda potatis, pestodressing och resterande persilja i en medelstor skål.
Lägg upp BBQ-kyckling, potatissallad och coleslaw på tallrikar. Servera med resterande citronklyftor.