topBanner
Falafelsallad

Falafelsallad

med vitlöksdressing och couscous

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga couscoussalladen som får spänst av persilja, tomat, gurka, paprika. Vi slänger också ihop en len yoghurtdressing med vitlök. Och vi är faktiskt inte färdiga än, vi toppar nämligen härligheterna med hemmapicklad rödlök!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölksellerisesamgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Falafel

(InnehållersesamKan innehållaKan innehålla spår av senap)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

½ st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Citron, ekologisk

1 påse

Bladpersilja

1 st

Röd paprika

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

tsk

Socker* (steg 2)

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2993 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater78 g
varav socker15 g
Kostfiber6 g
Protein25 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

2

Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Tillsätt rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], en nypa socker* och salt* till en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan.

3

Halvera falafel. Skär tomat, gurka och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Riv citronzest tills du får en nypa.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek falafel i 3 min på varje sida, eller tills krispiga.

5

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda färdiglagad couscous med persilja, tomat, gurka, paprika och citronzest. Ringla över lite olivolja*, en skvätt citronjuice och smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Blanda även ner saft från gurka och tomat.

6

Häll av vätska från rödlöken. Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med falafel. Ringla över vitlöksdressing och garnera med picklad rödlök.