Skip to main content
Pestodressad tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestodressad tagliatelle

Pestodressad tagliatelle

med rostade grönsaker och färsk basilika

Pestodressad tagliatelle, låter det inte bara fantastisk? Vi lagar en underbart krämig sås med pesto, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Vi blandar såsen med tagliatelle och ugnsrostad tomat och zucchini. Vi toppar härligheterna med riven ost och färsk basilika, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Celery
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Crème fraiche

8 g

Grönsaksbuljong

½ st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

20 g

Finriven ost

250 g

Tagliatelle

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3139 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett38.3 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater81.7 g
varav socker9 g
Kostfiber6 g
Protein20.6 g
Salt3.1 g
Calcium1 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [½ st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.

Förbered grönsaker
2

Koka upp saltat* vatten* i en stor kastrull. Finhacka vitlök. Riv citronzest [¼ tsk | ½ tsk] och skär sen citron i klyftor. Grovhacka basilika.

Koka pasta
3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 2-3 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min, eller tills såsen är uppvärmd.

Tillsätt pesto & pasta
5

Rör i pesto, rostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pestodressad tagliatelle i djupa tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.