HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Rödbetssallad
topBanner
Varm rödbetssallad

Varm rödbetssallad

med quinoa, grekisk salladsost och brytsockerärtor (Obs! Ägg är en skafferivara)

Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Den varma rödbetssalladen innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som quinoa, grekisk salladsost, brytsockerärtor, spenat och valnötter. Skulle det mod förmodan bli några rester, så smakar salladen också supergott kall dagen efter.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:mjölksenapnötterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

6 g

Senap

(Innehållersenap)

1 st

Avokado

20 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

100 g

Quinoa

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rödbeta

1 st

Ekologisk citron

1 st

Polkabeta, chioggia

60 g

Spenat

75 g

Sockerärtor

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)449 kcal
Energi (kJ)1878 kJ
Fett29.37 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater21.68 g
varav socker18.6 g
Protein13.27 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbetor i tunna skivor, och överför till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills mjuka.

2

Koka upp en liten kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk värmen och sjud tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Ta kastrullen av värmen, sila quinoa, lägg tillbaka i kastrullen och sätt på ett lock.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade, och överför till en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. 

4

Skölj och grovhacka spenat. Kärna ur avokado, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Halvera brytsockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. Grovhacka persilja. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], citronjuice [2 tsk | 4 tsk], honung [1/2 paket, 2P] och senap [1/2 paket, 2P] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda quinoa, spenat, brytsockerärtor [1/2 påse, 2P], hälften av grekisk salladsost och hälften av senapsdressingen i en stor skål.

6

Lägg upp quinoasallad i skålar. Toppa med rödbeta, avokado, resterande grekisk salladsost och stekt ägg. Strö över valnötter och persilja. Skeda över resterande dressing och servera med citronklyftor.