Varm rödbetssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm rödbetssallad

Varm rödbetssallad

med quinoa, grekisk salladsost och brytsockerärtor (Obs! Ägg är en skafferivara)

Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Den varma rödbetssalladen innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som quinoa, grekisk salladsost, brytsockerärtor, spenat och valnötter. Skulle det mod förmodan bli några rester, så smakar salladen också supergott kall dagen efter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

100

Grekisk salladsost

6

Senap

(Innehåller Senap)

1

Avokado

20

Valnötter

100

Quinoa

4

Grönsaksbuljong

1

Rödbeta

1

Ekologisk citron

1

Polkabeta, chioggia

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Sockerärtor

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)449 kcal
Energi (kJ)1878 kJ
Fett29.37 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater18.6 g
varav socker18.6 g
Protein13.27 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Rosta rödbetor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbetor i tunna skivor, och överför till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills mjuka.

Koka quinoa
2

Koka upp en liten kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk värmen och sjud tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Ta kastrullen av värmen, sila quinoa, lägg tillbaka i kastrullen och sätt på ett lock.

Förbered råvaror
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade, och överför till en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. 

Blanda dressing
4

Skölj och grovhacka spenat. Kärna ur avokado, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Halvera brytsockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. Grovhacka persilja. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], citronjuice [2 tsk | 4 tsk], honung [1/2 paket, 2P] och senap [1/2 paket, 2P] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Förbered sallad
5

Blanda quinoa, spenat, brytsockerärtor [1/2 påse, 2P], hälften av grekisk salladsost och hälften av senapsdressingen i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp quinoasallad i skålar. Toppa med rödbeta, avokado, resterande grekisk salladsost och stekt ägg. Strö över valnötter och persilja. Skeda över resterande dressing och servera med citronklyftor.