Skip to main content
Grekiskinspirerad citron-basilikakolja
Grekiskinspirerad citron-basilikakolja

Grekiskinspirerad citron-basilikakolja

med oreganopotatis och tomatsallad

I kväll ger vi oss ut på en kulinarisk resa med kurs mot ett soligt Grekland. Här bjuds det på stekt kolja i en smakrik sås med citron, basilika och vitlök och gyllenrostad klyftpotatis som smaksatts med oregano. Som tillbehör frestar vi med en fräsch tomatsallad och vi toppar kvällens middag med en klick svalkande yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Celery
Milk
Pesce

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Celery)

1 st

Vitlöksklyfta

75 ml

Yoghurt

(Innehåller: Milk)

250 g

Kolja

(Innehåller: Pesce)

500 g

Potatis

60 g

Salladsmix

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)1949 kJ
Energi (kcal)466 kcal
Fett13.7 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker7.1 g
Kostfiber5.7 g
Protein37.1 g
Salt2.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1273 mg
Calcium6 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka basilikablad.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka tomat.

Skölj salladsmix.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda tomatsallad
3

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronsaft [1 msk | 2 msk] och basilika i en liten skål.

Blanda tomat, salladsmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en medelstor skål.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.

Stek fisk i 2–3 min, vänd och tillsätt citron- och basilikasås. Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda yoghurt
5

Blanda yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och tomatsallad på tallrikar.

Toppa med yoghurt.