Balsamicomarinerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicomarinerat fläskkött

Balsamicomarinerat fläskkött

med grekisk sallad och oreganoyoghurt

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt, perfekt till en festlig lördag! Vi steker strimlat fläskkött, och tillsätter en ytterst smakfull balsamvinägermarinad. Ett vackert och fräscht tillbehör är den färgstarka couscoussalladen med gurka, tomat, grekisk salladsost och citron. Vi toppar med oreganoyoghurt, och så är maten klar att serveras!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

25

Balsamvinäger

1

Oregano

2

Tomat

1

Gurka

½

Rödlök

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

½

Ekologisk citron

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

2

Olivolja (steg 2)

1

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)776 kcal
Energi (kJ)3246 kJ
Fett40.34 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater49.01 g
varav socker10.3 g
Protein48.2 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Tillaga couscous
1

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel. Plocka av och finhacka oreganoblad. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Förbered marinad
2

Skär kött i 1-2 cm skivor (2 per person) och krydda på båda sidor med en nypa salt*. Blanda balsamvinäger, olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk], hälften av oreganon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Bryn kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kött i 1-2 min på varje sida, och lägg över på en tallrik. Sänk till medelvärme. Tillsätt balsamvinägermarinad till stekpannan och stek i 1 min. Lägg ner köttet och täck det med marinad, ta av stekpannan från värme.

Blanda oreganoyoghurt
4

Blanda yoghurt, en nypa oregano och en skvätt citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Tärna grekisk salladsost i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad
5

Blanda couscous, gurka, tomat, rödlök, grekisk salladsost, en skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en stor skål. Skär kött i 1 cm tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp couscoussallad på tallrikar och toppa med kött, skeda över kvarvarande balsamvinägermarinad. Servera med en klick oreganoyoghurt och garnera med lite oregano.