HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBalsamicomarinerat Fläskkött
topBanner
Balsamicomarinerat fläskkött

Balsamicomarinerat fläskkött

med grekisk sallad och oreganoyoghurt

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt, perfekt till en festlig lördag! Vi steker strimlat fläskkött, och tillsätter en ytterst smakfull balsamvinägermarinad. Ett vackert och fräscht tillbehör är den färgstarka couscoussalladen med gurka, tomat, grekisk salladsost och citron. Vi toppar med oreganoyoghurt, och så är maten klar att serveras!

Taggar:Snabb
Allergener:sulfitermjölkglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

25 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 portionspåse

Oregano

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ekologisk citron

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

2 msk

Olivolja* (steg 2)

1 tsk

Socker* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)775.905 kcal
Energi (kJ)3246.3865 kJ
Fett40.3428 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater49.006 g
varav socker10.3 g
Protein48.204 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel. Plocka av och finhacka oreganoblad. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

2

Skär kött i 1-2 cm skivor (2 per person) och krydda på båda sidor med en nypa salt*. Blanda balsamvinäger, olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk], hälften av oreganon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kött i 1-2 min på varje sida, och lägg över på en tallrik. Sänk till medelvärme. Tillsätt balsamvinägermarinad till stekpannan och stek i 1 min. Lägg ner köttet och täck det med marinad, ta av stekpannan från värme.

4

Blanda yoghurt, en nypa oregano och en skvätt citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Tärna grekisk salladsost i 1 cm stora bitar.

5

Blanda couscous, gurka, tomat, rödlök, grekisk salladsost, en skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en stor skål. Skär kött i 1 cm tunna skivor.

6

Lägg upp couscoussallad på tallrikar och toppa med kött, skeda över kvarvarande balsamvinägermarinad. Servera med en klick oreganoyoghurt och garnera med lite oregano.