Ikväll frestar vi med ett fyrverkeri av smaker och färger! Vi rostar zucchini, aubergine och rödlök kryddade med Panamat. Vi serverar våra ugnsrostade grönsaker med bulgur, färsk paprika, salladsost, rostade pistagenötter och en ljuvlig hemmalagat chimichurri med mynta, persilja och senap.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
½ st
Aubergine
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
15 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
4 g
Panamat
170 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 portionspåse
Mynta
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Ekologisk citron
6 g
Senap
(Innehåller Senap)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
8 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär zucchini och aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm strimlor. Skär rödlök i 3 cm klyftor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt*och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt pistagenötter på en sida av plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. TIPS: Använd två plåtar vid behov.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka mynta och persilja. Halvera citron. Halvera paprika, kärna ur och skär i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.
Blanda mynta, persilja, citronjuice [1 msk | 2 msk], senap [½ paket, 2P], socker* [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja* [½ msk | 1 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Blanda spenat med färdig bulgur tills spenat har mjuknat. Grovhacka rostade pistagenötter.
Lägg upp bulguri skålar. Toppa med paprika och ugnsrostade grönsaker. Smula över salladsost och ringla över chimichurri. Garnera med pistagenötter.