HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumiråraka
topBanner
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med zucchinisallad, dill och senapsdressing

Halloumirårakorna är ytterst välsmakande och fulla av spännande ingredienser. Vi river palsternacka, potatis och halloumi, som vi blandar med oregano och chili. Ikväll serverar vi våra rårakor med en ljuvlig sallad med äpple, dill och rostad zucchini. En krämig senapsdressing med gräslök fulländar rätten.

Taggar:Under 650 kcalVegetariskStark
Allergener:mjölksenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

300 g

Potatis

½ st

Lök

½ st

Chili

110 g

Zucchini

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

25 g

Grov senap

(Innehållersenap)

1 portionspåse

Gräslök

60 g

Salladsmix

1 portionspåse

Dill

1 st

Äpple, grönt

(Innehållerägg)

½ st

Ekologisk citron

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 3)

4 msk

Vetemjöl* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)819.195 kcal
Energi (kJ)3427.512 kJ
Fett43.4004 g
varav mättat24.6 g
Kolhydrater61.8848 g
varav socker17.1 g
Protein40.317 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min.

2

Riv lök [1/2 st, 2P], potatis (oskalad) och halloumi. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skölj salladsmix. Halvera citron. Finhacka gräslök. Grovhacka dill. Skär äpple i tunna skivor.

3

Vispa ägg* [2 st | 4 st] med Mamas favorit  i en stor skål. Tillsätt lök, chili, potatis och halloumi, och blanda väl. Rör sen ner vetemjöl* [1 dl | 2 dl], och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda med händerna!

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Klicka ut smeten i pannan, platta till, och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta - 3 per person. Lägg över på en tallrik täckt med hushållspapper.

5

Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], hälften av senapen, en skvätt citronjuice, gräslök, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Tillsätt resterande senap efter smak. Låt zucchini svalna i 5 min. Blanda dill, äpple, zucchini och salladsmix till en sallad.

6

Lägg upp rårakor och zucchinisallad på tallrikar. Servera med senapsdressing vid sidan av.