
Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta, som vi steker med zucchini och brytärtor, och blandar med en ljuvlig citron- och smörsås. Vi serverar vår krämiga tortelloni med hemmalagad pangrattato med vitlök och mandlar.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller: Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla spår av: Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ st
Ekologisk citron
½ st
Zucchini
1 portionspåse
Sockerärtor
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
15 g
Pankoströbröd
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
2 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Halvera citron. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna stavar. Grovhacka sockerärtor. Grovhacka mandlar.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök, panko [1/2 påse, 2P] och mandlar i 3 min, eller tills pankon är krispig. Lägg över till en skål, blanda med riven ost, och krydda med salt* och peppar*.

Hetta upp olivolja* [1/2 tsk | 1 tsk] och smör* [2 msk | 4 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 3 min, eller tills smöret är brynt.

Tillsätt grönsaksbuljong, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], vatten* [21/2 dl | 5 dl] och tortelloni. Sjud under lock i 2-3 min. Tillsätt sockerärtor och sjud i ytterligare 1-2 min.

Ta av stekpannan från värme och rör i citronjuice [2 msk | 4 msk] och hälften av basilika. Smaka av med salt* och peppar*.

Lägg upp tortelloni i citron- och smörsås, och stekt zucchini på tallrikar. Garnera med pangrattato och resterande basilika.