Tortelloni i citron- och smörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i citron- och smörsås

Tortelloni i citron- och smörsås

med stekt zucchini och spröd pangrattato

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta, som vi steker med zucchini och brytärtor, och blandar med en ljuvlig citron- och smörsås. Vi serverar vår krämiga tortelloni med hemmalagad pangrattato med vitlök och mandlar.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Ekologisk citron

½ st

Zucchini

1 portionspåse

Sockerärtor

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

15 g

Panko ströbröd

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 4)

2 msk

Smör (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)729 kcal
Energi (kJ)3052 kJ
Fett33.3 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker12.3 g
Protein25.7 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror 
1

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Halvera citron. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna stavar. Grovhacka sockerärtor. Grovhacka mandlar.

Stek pangrattato
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök, panko [1/2 påse, 2P] och mandlar i 3 min, eller tills pankon är krispig. Lägg över till en skål, blanda med riven ost, och krydda med salt* och peppar*.

Stek zucchini
3

Hetta upp olivolja* [1/2 tsk | 1 tsk] och smör* [2 msk | 4 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 3 min, eller tills smöret är brynt.

Tillsätt tortelloni
4

Tillsätt grönsaksbuljong, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], vatten* [21/2 dl | 5 dl] och tortelloni. Sjud under lock i 2-3 min. Tillsätt sockerärtor och sjud i ytterligare 1-2 min.

Smaksätt med citron
5

Ta av stekpannan från värme och rör i citronjuice [2 msk | 4 msk] och hälften av basilika. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp tortelloni i citron- och smörsås, och stekt zucchini på tallrikar. Garnera med pangrattato och resterande basilika.