HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortelloni I Citron Och Smörsås
topBanner
Tortelloni i citron- och smörsås

Tortelloni i citron- och smörsås

med stekt zucchini och spröd pangrattato

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta, som vi steker med zucchini och brytärtor, och blandar med en ljuvlig citron- och smörsås. Vi serverar vår krämiga tortelloni med hemmalagad pangrattato med vitlök och mandlar.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:mjölkäggglutensellerinötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehållermjölk, ägg, glutenKan innehållasoja)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ekologisk citron

110 g

Zucchini

150 g

Sockerärtor

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten* (steg 4)

2 msk

Smör* (steg 3)

1 msk

Vetemjöl* (steg 4)

½ msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)729.35 kcal
Energi (kJ)3051.6003 kJ
Fett33.3225 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater78.4586 g
varav socker12.3 g
Protein25.706 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Halvera citron. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna stavar. Grovhacka sockerärtor. Grovhacka mandlar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök, panko [1/2 påse, 2P] och mandlar i 3 min, eller tills pankon är krispig. Lägg över till en skål, blanda med riven ost, och krydda med salt* och peppar*.

3

Hetta upp olivolja* [1/2 tsk | 1 tsk] och smör* [2 msk | 4 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 3 min, eller tills smöret är brynt.

4

Tillsätt grönsaksbuljong, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], vatten* [21/2 dl | 5 dl] och tortelloni. Sjud under lock i 2-3 min. Tillsätt sockerärtor och sjud i ytterligare 1-2 min.

5

Ta av stekpannan från värme och rör i citronjuice [2 msk | 4 msk] och hälften av basilika. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp tortelloni i citron- och smörsås, och stekt zucchini på tallrikar. Garnera med pangrattato och resterande basilika.