
Tortelloni i citron- och smörsås
med stekt zucchini och spröd pangrattato
Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta, som vi steker med zucchini och brytärtor, och blandar med en ljuvlig citron- och smörsås. Vi serverar vår krämiga tortelloni med hemmalagad pangrattato med vitlök och mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1
Basilika
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Ekologisk citron
½
Zucchini
150
Sockerärtor
1
Vitlöksklyfta
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
15
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
Ingår inte i din leverans
2.5
Vatten (steg 4)
2
Smör (steg 3)
1
Vetemjöl (steg 4)
½
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Halvera citron. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna stavar. Grovhacka sockerärtor. Grovhacka mandlar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök, panko [1/2 påse, 2P] och mandlar i 3 min, eller tills pankon är krispig. Lägg över till en skål, blanda med riven ost, och krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp olivolja* [1/2 tsk | 1 tsk] och smör* [2 msk | 4 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 3 min, eller tills smöret är brynt.
Tillsätt grönsaksbuljong, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], vatten* [21/2 dl | 5 dl] och tortelloni. Sjud under lock i 2-3 min. Tillsätt sockerärtor och sjud i ytterligare 1-2 min.
Ta av stekpannan från värme och rör i citronjuice [2 msk | 4 msk] och hälften av basilika. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp tortelloni i citron- och smörsås, och stekt zucchini på tallrikar. Garnera med pangrattato och resterande basilika.