HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon’Saturnusrisotto’
topBanner
’Saturnusrisotto’

’Saturnusrisotto’

med ringar av räkor, ’komettomater’ och färsk basilika

LIGHTYEAR

Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Visste du att du kan äta planeter? Vi lovar inte att NASA kan bekräfta detta, men vi vet att vår Saturnusrisotto kommer att ge dig en intergalaktisk smakupplevelse! Med krispiga räkor, krämig risotto, läckra tomater och färsk basilika blir denna rätt snabbt en ny middagsfavorit för hela familjen.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:SulfiterKräftdjurSelleriMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Risottoris

150 g

Räkor

(InnehållerSulfiter, KräftdjurKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

250 g

Körsbärstomater

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

½ st

Ekologisk citron

2 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

2 g

Vitlöksflörter

50 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

5 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2266 kJ
Fett15 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater68.83 g
varav socker9.3 g
Protein26.94 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och hälften av vitlöken tills mjuk, 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min.

2

Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl], Vitlöksflörter [1/2 påse, 2P] och grönsaksbuljong [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. För försiktigt över risotto till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Halvera körsbärstomater och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en nypa socker*. Rosta överst i ugnen när det återstår 15 min av risottons baktid.

4

Grovhacka basilika. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär sen citron i klyftor. Blanda ricotta [1/2 paket, 2P], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Ställ åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme när det återstår 5 min av risottons tillagningstid. Stek räkor med en nypa citronzest och resterande vitlök i 1-2 min per sida. Krydda med salt* och peppar*.

5

Skölj spenat. Ta ut risotto från ugnen och rör försiktigt i spenat, rostade körsbärstomater, riven ost [1/2 paket, 2P], en nypa citronzest och en generös skvätt citronjuice. Krydda generöst med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten* om risotton verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med räkor. Klicka över basilikaricotta och strö över basilika. Servera med resterande citronklyftor.