
Olivfyllda biffar
med lätt tomatcouscous och citrondressing
Ikväll lagar vi ljuvliga biffar som får et spännande twist av att färsen innehåller oliver, oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är couscous som blandas med vitlök och tomatpuré. Vi serverar biffar och couscous med en fräsch sallad med tomat och morotsband, och en krämig citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
20
Kalamataoliver
250
Blandfärs
1
Torkad oregano
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Vitlöksklyfta
½
Tomatpuré
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Ekologisk citron
1
Tomat
1
Morot
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1
Ägg (steg 1)
½
Salt (steg 1)
2
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Finhacka oliver [½ paket, 2P]. Blanda oliver, blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit, salt* [½ tsk | 1 tsk] och hälften av oreganon i en stor skål. Forma biffar med fuktiga händer - 1 biff per person.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Riv vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök, resterande oregano, tomatpuré [½ burk, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i 30 sek. Tillsätt vatten* [2 dl | 4 dl] och koka upp. Tillsätt couscous och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 3 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Dela citron i klyftor. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skala morot med en potatisskalare i långa band. Blanda salladsmix, tomat, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Lägg upp couscous och sallad på tallrikar. Toppa salladen med morotsband, och couscousen med biffar. Servera med citrondressing och resterande citronklyftor vid sidan av.