HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddiga Biffar
topBanner
Kryddiga biffar

Kryddiga biffar

med rostade grönsaker och bulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsbiffar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar biffar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gul paprika

½ st

Röd paprika

2 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Rödlök

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 1)

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2601.8413 kJ
Energi (kcal)621.855 kcal
Fett22.6715 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater55.464 g
varav socker25.7 g
Protein40.5965 g
Salt2.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna tomat, röd paprika [1/2 st, 2P] och gul paprika i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min.

2

Finhacka rödlök [1/2 st | 2P] och persilja (spara lite till garnering). Blanda nötfärs, rödlök, ägg* [1 st | 2 st], panko, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar*, och hälften av persiljan i en stor skål.

3

Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Använd två stekpannor vid behov. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

5

Dela citron i klyftor. Tillsätt resterande persilja och en skvätt olivolja* till den färdigkokta bulgurn. Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med biffar, rostade grönsaker och en klick yoghurt. Garnera med persilja och servera med citronklyftor.