HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bön Naanizza
topBanner
Vegetarisk bön-naanizza

Vegetarisk bön-naanizza

med karamelliserad lök och rucolasallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande bön-naanizza med cannellinibönor, körsbärstomater och karamelliserad rödlök. Vi toppar våra naanizza med färsk basilika och serverar dem med en fräsch rucolasallad.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:MjölkÄggSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Cannelinibönor

2 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

½ st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

2 st

Naanbröd

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Päron

40 g

Rucola

10 g

Solroskärnor

(Kan innehållaNötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

1.5 tsk

Socker (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)940 kcal
Energi (kJ)3932 kJ
Fett39.48 g
varav mättat10 g
Kolhydrater100.66 g
varav socker23.6 g
Protein32.73 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skölj cannellinibönor i en sil under kallt vatten. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera citron och körsbärstomater. Skölj rucola.

 

2

Mosa bönor och vatten* [2 msk | 4 msk] mjuka med en gaffel i en medelstor skål. Rör i vitlök, olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar* och hälften av osten.

 

3

Placera naanbröd på en plåt med bakplåtspapper. Bre bönmix på bröd, strö över mozzarella, och toppa med körsbärstomater. Baka naanizza i ugnen i 10-12 min, eller tills degen är gyllene och osten börjar att få färg. TIPS: Håll öga med naanizza, de kan lätt brännas vid.

 

4

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [11/2 tsk | 3 tsk], en nypa salt*. Sjud i ytterligare 3-5 min, eller tills lätt karamelliserad.

 

5

Vispa ihop citronjuice [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt*. Smaka eventuellt av med mer citronjuice. Kärna ur och skiva päron tunt. Blanda rucola och päron med vinägretten precis innan servering. Toppa salladen med solrosfrön [1/2 paket, 2P] och resterande ost.

 

6

Ta ut bön-naanizza från ugnen och toppa den med karamelliserad lök. Toppa med rivna basilikablad, skär bön-naanizza i skivor och lägg upp på tallrikar. Servera med päron- och rucolasallad.