topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakryddad torsk

Paprikakryddad torsk

med citronpotatis och nordisk sallad

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi kryddar torsk med vår ljuvliga kryddblandning med paprika, och steker den sen till perfektion. Vi kokar potatis och blandar dem med citron, gräslök och smör. Vi serverar paprikakryddad torsk och citronpotatis med en nordisk sallad med äpple, morot och kål.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

400 g

Småpotatis

½ st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Morot

1 st

Äpple

75 g

Förskuren spetskål

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2145 kJ
Energi (kcal)513 kcal
Fett20.4 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater44.2 g
varav socker11 g
Protein30.5 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Förbered frukt och grönt
2

Finhacka gräslök. Riv citronzest [½ st, 2P] och halvera sen citron. Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Blanda nordisk sallad
3

Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. Rör i äpple, morotsband och kål [½ påse, 2p].

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av fisken försiktigt med lite hushållspapper. Krydda den med Mamas favorit och en nypa salt* och peppar* på varje sida. Stek i 2-3 min per sida. TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda citronpotatis
5

Häll av vattnet från färdigkokt potatis och blanda dem i kastrullen med smör* [1 msk | 2 msk], gräslök (spara lite till garnering) och citronzest. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp kryddad torsk, citronpotatis, nordisk sallad och en klick gräddfil på tallrikar. Toppa gräddfil med resterande gräslök.