Bibimbap på teriyakistekta bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap på teriyakistekta bönor

Bibimbap på teriyakistekta bönor

med stekt svamp och picklad morot

Bibimbap är en koreansk maträtt som består av ris som toppas med olika sorters grönsaker. Ikväll toppas vår bibimpap av teriyakistekta kidneybönor, chilistekt champinjon, spenat och morot, sesamgurka, picklad morot och salladslök.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kidneybönor

75

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1

Morot

1

Gurka

200

Champinjoner

1

Salladslök

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

150

Jasminris

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

10

Sriracha

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Olivolja (steg 3)

½

Socker (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2506 kJ
Fett14.8 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker17.1 g
Protein21.3 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär svamp i kvartar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.

Skär gurka i 1 cm tunna halvmånar. 

Pickla morot
3

Blanda olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], gurka, sesamfrön (spara lite till garnering) och en nypa salt i en liten skål.

Blanda morot, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en ny liten skål. Rör i vatten så morot precis täcks, och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering.

Värm kidneybönor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kidneybönor, en nypa salt, teriyakisås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 5-6 min. Lägg över till en skål med lock.

Stek grönsaker
5

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och hälften av de picklade morotsbanden i 5-6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, vit salladslök, spenat, sojasås [½ paket, 2P] och sriracha [½ paket, 2P], och sjud i 1 min.

Krydda med salt och peppar och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kidneybönor, stekta grönsaker, sesamgurka och picklad morot.

Strö över grön salladslök och sesamfrön.