Ta veckans pastarätt till en ny nivå med lyxiga komponenter som salvia, schalottenlök och pangrattato. En klick smör, balsamvinäger och en nypa socker ger tomatsåsen en djup och balanserad smaknyans, och vi lovar att detta tagliatellerecept drar undan mattan på dina smaklökar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
15 ml
Balsamvinäger
(Innehållersulfiter)30 g
Schalottenlök
250 g
Vitlöksklyfta
efter behov
Portobello
Körsbärstomater
Finkrossade tomater
Tomatpassata
Pecorino Romano ost
(Innehållermjölk)Salvia
Panko ströbröd
(Innehållergluten)Tagliatelle
(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)Smör* efter behov
(Innehållermjölk)Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka schalottenlök och vitlök. Grovhacka portobello. Halvera körsbärstomater. Plocka och finhacka salviabladen [1/2 påse, 2 pers].
Blanda hackad salvia, panko, riven hårdost och en skvätt olivolja* i en bunke. Strö salviablandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills pangrattaton är gyllene och frasig.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme medan pangrattaton tillagas i ugnen. Fräs svamp, körsbärstomater och schalottenlök i 4-5 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt balsamvinäger och en nypa socker* till pannan och fräs i ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, passata och en skvätt vatten. Låt såsen sjuda i 4-5 min. Rör ner en klick smör*. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.
Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull. Koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.
Fördela pastan mellan era tallrikar och skeda över portabello- och tomatsås. Toppa med salviapangrattato och hugg in.