HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle Med Portobello Och Tomatsås
topBanner
Tagliatelle med portobello- och tomatsås

Tagliatelle med portobello- och tomatsås

krispig salviapangrattato

Ta veckans pastarätt till en ny nivå med lyxiga komponenter som salvia, schalottenlök och pangrattato. En klick smör, balsamvinäger och en nypa socker ger tomatsåsen en djup och balanserad smaknyans, och vi lovar att detta tagliatellerecept drar undan mattan på dina smaklökar!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

30 g

Schalottenlök

250 g

Vitlöksklyfta

efter behov

Portobello

Körsbärstomater

Finkrossade tomater

Tomatpassata

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Salvia

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1739.3934 kJ
Energi (kcal)415.725 kcal
Fett3.71 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater84.755 g
varav socker1.8 g
Protein14.6175 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka schalottenlök och vitlök. Grovhacka portobello. Halvera körsbärstomater. Plocka och finhacka salviabladen [1/2 påse, 2 pers]. 

2

Blanda hackad salvia, panko, riven hårdost och en skvätt olivolja* i en bunke. Strö salviablandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills pangrattaton är gyllene och frasig.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme medan pangrattaton tillagas i ugnen. Fräs svamp, körsbärstomater och schalottenlök i 4-5 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt balsamvinäger och en nypa socker* till pannan och fräs i ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, passata och en skvätt vatten. Låt såsen sjuda i 4-5 min. Rör ner en klick smör*. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

5

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull. Koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar och skeda över portabello- och tomatsås. Toppa med salviapangrattato och hugg in.