topBanner
Tagliatelle med portobello- och tomatsås

Tagliatelle med portobello- och tomatsås

krispig salviapangrattato

Ta veckans pastarätt till en ny nivå med lyxiga komponenter som salvia, schalottenlök och pangrattato. En klick smör, balsamvinäger och en nypa socker ger tomatsåsen en djup och balanserad smaknyans, och vi lovar att detta tagliatellerecept drar undan mattan på dina smaklökar!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Portobello

1 paket

Körsbärstomater

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 burk

Finkrossade tomater

1 burk

Tomatpassata

2 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

½ påse

Salvia

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Tagliatelle

(Innehållergluten, ägg)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2404 kJ
Energi (kcal)575 kcal
Fett11 g
varav mättat5 g
Kolhydrater88 g
varav socker15 g
Protein27 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Finhacka schalottenlök och vitlök.

Grovhacka portobello.

Halvera körsbärstomater.

Plocka och finhacka salviabladen [1/2 påse, 2 pers].

Riv pecorino.

2

Blanda hackad salvia, panko, pecorino och en skvätt olivolja* i en bunke.

Strö salviablandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills pangrattaton är gyllene och frasig.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme medan pangrattaton tillagas i ugnen.

Fräs svamp, körsbärstomater och schalottenlök i 4-5 min, eller tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt balsamvinäger och en nypa socker* till pannan och fräs i ca 1 min.

Tillsätt krossade tomater, passata och en skvätt vatten. Låt såsen sjuda i 4-5 min.

Rör ner en klick smör*.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

5

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull. Koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar och skeda över portabello- och tomatsås.

Toppa med salviapangrattato och hugg in.