topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burgare

Vegetarisk burgare

med sojamarinerad svamp och dragonkryddad majonnäs

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på vegetariska burgare med massor av spännande tillbehör. Våra smarriga burgare toppas med soyamarinerad stekt svamp, picklad rödlök och fräsch och vacker ruccola. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes, kryddade med vår färdiga kryddblandning Panamat, och en krämig dragonkryddad majonnäs!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

4 g

Panamat

½ st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 portionspåse

Dragon

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

100 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Växtbaserad burgare

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Briochebröd

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 3)

3 msk

Vatten* (steg 2)

efter behov

Socker* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)343 kcal
Energi (kJ)1434 kJ
Fett19.7 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater31.9 g
varav socker4.2 g
Protein8.5 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Pickla lök
2

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* tills det täcker rödlöken. Blanda och ställ åt sidan tills servering. Plocka och finhacka dragonblad. Blanda majonnäs, dragon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Stek svamp
3

Skiva svamp [½ paket, 2P] tunt. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp i 4-5 min. Tillsätt sojasås, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare 2 min. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek växtbaserade burgare
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek burgare i 2-3 min på varje sida. Strö finriven ost [½ påse, 2P] över burgarna de sista 2 min, sätt på ett lock och låt osten smälta.

Värm burgerbröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm i ugnen i 1-2 min, eller tills uppvärmda. Skölj rucola. Häll av lagen från rödlöken. 

Servera
6

Bre dragonmajo på burgerbröd. Lägg på växtbaserade burgare, svamp, picklad lök och rucola. Servera med pommes och resterande tillbehör vid sidan av.