HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burgare
topBanner
Vegetarisk burgare

Vegetarisk burgare

med sojamarinerad svamp och dragonkryddad majonnäs

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på vegetariska burgare med massor av spännande tillbehör. Våra smarriga burgare toppas med soyamarinerad stekt svamp, picklad rödlök och fräsch och vacker ruccola. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes, kryddade med vår färdiga kryddblandning Panamat, och en krämig dragonkryddad majonnäs!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiteräggsenapglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Potatis

4 g

Panamat

½ st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 portionspåse

Dragon

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

100 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Växtbaserad burgare

(Innehållergluten, soja)

2 st

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

40 g

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja, nötter)

efter behov

Rucola

Ingår inte i din leverans

3 msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

efter behov

Vatten* (steg 2)

Socker* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2501.0698 kJ
Energi (kcal)597.77 kcal
Fett25.3102 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater74.415 g
varav socker12.1 g
Protein16.065 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* tills det täcker rödlöken. Blanda och ställ åt sidan tills servering. Plocka och finhacka dragonblad. Blanda majonnäs, dragon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3

Skiva svamp [½ paket, 2P] tunt. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp i 4-5 min. Tillsätt sojasås, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare 2 min. Ställ åt sidan på en tallrik.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek burgare i 2-3 min på varje sida. Strö finriven ost [½ påse, 2P] över burgarna de sista 2 min, sätt på ett lock och låt osten smälta.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm i ugnen i 1-2 min, eller tills uppvärmda. Skölj rucola. Häll av lagen från rödlöken. 

6

Bre dragonmajo på burgerbröd. Lägg på växtbaserade burgare, svamp, picklad lök och rucola. Servera med pommes och resterande tillbehör vid sidan av.