topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbibimbap

Kycklingbibimbap

med portobello, picklade salladslök och harissadressing

Lägg till denna imponerande goda och enkla bibimbap till din repertoar och servera en festmåltid rik på smak. Denna variant gör du på kycklingfärs tillsammans med fräscha grönsaker och intensiva smaksättare som ingefära och vitlök. Servera med ris, gurkstrimlor och picklad salladslök, och ringla över grymt god harissadressing som ger bett till rätten. Redo för en spännande middag?

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

25

Ketchup

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Harissa kryddmix

150

Jasminris

250

Kycklingfärs

½

Zucchini, Gul

150

Portobello

2

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)331 kcal
Energi (kJ)1386 kJ
Fett0.64 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater71.39 g
varav socker7.4 g
Protein10.1 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl], jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Sätt på ett lock, sänk till låg värme och låt riset sjuda i 12 min. Ta av kastrullen från värmen och behåll locket på. Låt stå i ytterligare 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

Förbered grönsaker
2

Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna halvmånar. Skiva svamp tunt. Skiva salladslök tunt - håll det vita och gröna på salladslöken separat. Riv gurka i remsor med en grönsaksskalare. Finhacka ingefära och vitlök.

Pickla salladslök
3

Blanda den vita delen från salladslöken, vitvinsvinäger [½ st, 2P] och en nypa salt* i en skål och ställ åt sidan för att marineras. Blanda ketchup, sojasås och harissa kryddmix (stark!) i en skål.

Fräs grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och zucchini i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kycklingfärs
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i ca 30 sek. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills genomstekt, ca 4 min. Höj till hög värme och fortsätt steka till färsen fått en fin stekyta, ca 3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingfärsen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela riset mellan era tallrikar och toppa med kycklingfärs, portabello, zucchini, gurka och picklad salladslök. Ringla över harissadressing och garnera med den gröna salladslöken.