HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvamppasta Med Ostronskivling
topBanner
Svamppasta med ostronskivling

Svamppasta med ostronskivling

valnötter och friterad salvia

Allergener:nötterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Vitlöksklyfta

10 dl

Skogschampinjoner

Ostronskivling

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

Salvia

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)71 kcal
Energi (kJ)299 kJ
Fett6.81 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater0.54 g
varav socker0.3 g
Protein1.59 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka champinjoner. Skiva ostronskivling. Finhacka valnötter. Grovhacka hälften av salviabladen (kasta stjälken) och spara resterande blad. Riv parmesan. VIKTIGT: Tänk på att två personer endast använder halva påsen med salvia!

2

Hetta upp klick smör* en stor stekpanna på medelvärme. Fräs de hela salviabladen i 1-2 min, eller tills de ser krispiga ut och har fått en mörkgrön färg.

3

Plocka upp salviabladen med en mattång och placera dem på en tallrik med hushållspapper. Fräs valnötter i samma panna i 1-2 min och sätt åt sidan.

4

Lägg i spaghettin i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av spaghettin i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja*. Sätt åt sidan med lock så att pastan håller sig varm.

5

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Fräs vitlök, champinjoner och ostronskivlingar i 5 min. Krydda med salt* och peppar*. När svamparna har brynts och sloknat något kan du sänka till medelvärme. Lägg i matlagningsgrädde, hackad salvia och hälften av parmesanen. Krydda med salt* och peppar*. Låt sjuda i 7-10 min.

6

Lägg upp spagettin i djupa tallrikar och toppa med svampsåsen, valnötter, resterande parmesan och friterad salvia