topBanner
Svamppasta med ostronskivling

Svamppasta med ostronskivling

valnötter och friterad salvia

Teleportera dig till en kulinarisk skogsdunge där ostronskivling och friterad salvia bjuder upp till hajk i smaklökarnas förlovade vildmarker. Den fylliga smaken från valnötterna tillsammans med parmesanens milda sälta fullbordar denna utsökta pasta som är ett äventyr du inte vill missa.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nötterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

200 g

Skogschampinjoner

100 g

Ostronskivling

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

½ påse

Salvia

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3314 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett30 g
varav mättat14 g
Kolhydrater99 g
varav socker10 g
Protein29 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*.

Skala och finhacka vitlök. Grovhacka champinjoner. Skiva ostronskivling. Finhacka valnötter.

Grovhacka hälften av salviabladen (kasta stjälken) och spara resterande blad.

Riv parmesan.

VIKTIGT: Tänk på att två personer endast använder halva påsen med salvia! TIPS: Rätt smaksättning är nyckeln till denna maträtt, så tillsätt salvia, salt eller peppar efter smak!

2

Hetta upp klick smör* en stor stekpanna på medelvärme. Fräs de hela salviabladen i 1-2 min, eller tills de ser krispiga ut och har fått en mörkgrön färg.

3

Plocka upp salviabladen med en mattång och placera dem på en tallrik med hushållspapper.

Fräs valnötter i samma panna i 1-2 min och sätt åt sidan.

4

Lägg i spaghettin i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av spaghettin i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja*. Sätt åt sidan med lock så att pastan håller sig varm.

5

Hetta upp en skvätt olja i stekpannan på hög värme. Fräs vitlök, champinjoner och ostronskivlingar i 5 min. Krydda med salt och peppar*.

När svamparna har brynts och sloknat något kan du sänka till medelvärme. Lägg i matlagningsgrädde, hackad salvia och hälften av parmesanen. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 7-10 min.

6

Lägg upp spagettin i djupa tallrikar och toppa med svampsåsen, valnötter, resterande parmesan och friterad salvia. Smaklig måltid!