topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff

Ryggbiff

med hasselbackspotatis och portobellosås

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med hasselbackspotatis och portobellosås med vitlök och persilja. Glöm inte vackra servetter och lyxig dricka till.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

1

Ekologisk citron

200

Matlagningsgrädde

1

Bladpersilja

150

Portobello

500

Potatis

4

Köttbuljong

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)332 kcal
Energi (kJ)1387 kJ
Fett22.89 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater0.62 g
varav socker0.4 g
Protein30.75 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat. Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor med 3 mm intervall, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.

Baka potatis
2

Placera potatis i en stor ugnsform och blanda dem med en skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt. Rosta överst i ugnen tills de är gyllene och spröda i 30-35 min.

Förbered råvaror
3

Skiva portobello och lök tunt. Finhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök. Halvera citron.

Sjud portobellosås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Väl uppvärmd, fräs portobello, en nypa salt* och peppar* i 5-7 min tills gyllene. Tillsätt vitlök och lök, stek i ytterligare 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde och köttbuljong. Sjud i 2-3 min, tills såsen tjocknat något. Smaksätt med en liten skvätt citronjuice och hälften av persiljan.

Stek ryggbiff
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens baktid. Krydda biffen med salt* och peppar*. Bryn biffen 1 min på varje sida. Sänk värmen något och stek i ytterligare 1-2 min på varje sida för medium rare. Låt biffarna vila på en tallrik täckt med folie. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha biffen mer genomstekt. VIKTIGT: Biffen kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

Servera
6

Servera ryggbiffen med hasselbackspotatis och portobellosås på tallrikar. Garnera med resterande persilja.