Skip to main content
Klassisk boeuf bourguignon
Klassisk boeuf bourguignon

Klassisk boeuf bourguignon

med stekt svamp och vitlöksmos

Voilà – dagens rätt är en äkta fransk klassiker! Men, tänker du kanske, en boeuf bourguignon ska ju puttra i timmar för att köttet ska bli riktigt mört. Vi fuskar lite och lagar vår version med pulled beef – visst är det genialiskt? Morot och champinjoner gör köttet sällskap i den mustiga rödvinssåsen och vi serverar vår gryta med ett krämig potatis- och vitlöksmos. Bon appetit!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled beef

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

500 g

Bakpotatis

4 g

Kycklingbuljong

½ burk

Tomatpuré

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Champinjoner

4 g

Vitlöksflörter

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Hvede, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2556 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett22.1 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater63.6 g
varav socker16.4 g
Kostfiber7.3 g
Protein11 g
Salt8.4 g
Potassium200 mg
Calcium1.9 mg
Iron0.1 mg

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek svamp
2

Grovhacka svamp [1/2 paket, 2P].

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en ny stor kastrull på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek morot och lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka morot (oskalad).

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma kastrull (utan att torka ur den) på medelhög värme.

Stek lök och morot i 2–3 min, tills något mjuka.

Tillsätt pulled beef
4

Sänk till medelvärme.

Tillsätt kött, och sky från förpackningen, rödvinssås, sojasås, tomatpuré [1/2 burk, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl].

Sjud under lock i 10–12 min.

Använd sedan 2 gafflar för att riva tills i köttet är helt strimlat.

Tillsätt svamp
5

Grovhacka persilja.

Rör ner svamp i grytan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp mos och boeuf bourguignon i skålar.

Toppa med persilja.