Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 ml
Matlagningsgrädde
(InnehållerMjölk)300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(InnehållerMjölk, Ägg, GlutenKan innehållaSoja)200 g
Champinjoner
4 g
Grönsaksbuljong
(InnehållerSelleri)20 g
Finriven ost
(InnehållerMjölk, Ägg)2 st
Vitlöksklyfta
110 g
Zucchini
30 g
Spenat
1 g
Chili flakes
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Hasselnötter
(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)1 st
Lök
1 msk
Smör (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*.
Smält smör* [1 msk | 2 msk] med en skvätt olivolja*[1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt* i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.
Grovhacka hasselnötter. Skölj och grovhacka spenat.
Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan, när grönsakerna har mjuknat. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar*. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt tortelloni i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt tortelloni till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt*.
Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar*. Garnera med hasselnötter och resterande spenat.