Skip to main content
Spenat- och ricottafylld tortelloni
Spenat- och ricottafylld tortelloni

Spenat- och ricottafylld tortelloni

med krämig svampsås och knapriga hasselnötter

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Egg
Gluten
Hvede
Tree nuts

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

300

Tortelloni med ricotta och spenat

200

Champinjoner

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

30

Spenat

1

Chiliflakes

4

Vitlöksflörter

20

Hasselnötter

1

Lök

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3368 kJ
Fett43.3 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker15.6 g
Protein27.1 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*.

Fräs grönsaker
2

Smält smör* [1 msk | 2 msk] med en skvätt olivolja*[1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt* i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Förbered råvaror
3

Grovhacka hasselnötter. Skölj och grovhacka spenat.

Koka svampsås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan, när grönsakerna har mjuknat. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar*. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt tortelloni i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt tortelloni till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt*.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar*. Garnera med hasselnötter och resterande spenat.