Prosciuttolindad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttolindad fläskytterfilé

Prosciuttolindad fläskytterfilé

med svampsås och rostad brysselkål

Dags att skämma bort familjen med en riktig festmåltid! I kvällens kulinariska upplevelse är det fläskytterfilé som står i centrum och vi ugnssteker den lindad med prosciutto. Samtidigt rostar vi brysselkål som toppas med pinjenötter och tranbär och lagar klassiskt krämigt potatismos. Vi fulländar rätten med en sås på grädde och ostronskivling. Bon appetit!

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

50 g

Prosciutto

100 g

Ostronskivling

4 g

Kycklingbuljong

500 g

Bakpotatis

300 g

Brysselkål

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Smör (steg 5)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3901 kJ
Energi (kcal)932 kcal
Fett47.1 g
varav mättat27.2 g
Kolhydrater90.6 g
varav socker22 g
Protein74.1 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost och salt [½ tsk | 1 tsk] tills lent i kastrullen.

Tillsätt eventuellt lite smör och en nypa peppar.

Ställ åt sidan under lock till servering.

Stek kött
2

Lägg prosciutto på en skärbräda och linda den runt hela köttet.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 1–2 min på varje sida, tills brynt.

Lägg över det till ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket ett par minuter, eller tills redo att serveras.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

 

Förbered råvaror
3

Under tiden, riv svamp i grova bitar.

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

Ansa brysselkål, ta bort gulnande blad, och dela dem på hälften. 

Rosta brysselkål
4

Blanda brysselkål, en skvätt olivolja, en nypa peppar och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.

Placera brysselkål på den andra halvan av plåten och rosta i 10–12 min, tills mjuka.

Toppa brysselkål med pinjenötter när 5 min återstår av tillagningstiden.

 

Laga svampsås
5

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp under omrörning i 3–4 min, tills brynt.

Tillsätt Vitlöksflörter och kycklingbuljong och stek i 2–3 min, tills väldoftande.

Tillsätt mjöl [1/2 msk | 1 msk] under omrörning.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar, och rör ned persilja.

Blanda brysselkål och pinjenötter med tranbär precis innan servering.

Servera
6

Skär kött i skivor, lägg upp dem på tallrikar och toppa med svampsås.

Servera med potatismos och brysselkål och garnera med persilja.