topBanner
Svamp- och pestowraps

Svamp- och pestowraps

med karamelliserad lök, svarta bönor och grekisk salladsost

Snabbmatsfavorit i ny tappning; En okomplicerad hemmagjord wrap är ett klockrent alternativ att avnjuta en vardagskväll. Efter en insats på ynka 25 minuter sätter du tänderna i en varm tortilla fylld med godsaker som karamelliserad lök, smarrig pestodressing och fräscha gröna tomater. Bönor, paprika och svamp får sällskap av salladsost, och på nolltid har du en mättande smakfest att se fram emot.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölksulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Portobello

4 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 st

Röd paprika

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

1 st

Tomat, Grön

30 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 paket

Svarta bönor

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker*

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4460 kJ
Energi (kcal)1066 kcal
Fett44 g
varav mättat10 g
Kolhydrater125 g
varav socker28 g
Protein30 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skiva rödlök tunt. Skär svamp i tjocka skivor.Kärna ur och skiva paprika.Finhacka vitlök.Skölj bönorna under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök under omrörning tills den är mjuk, 4-5 min.Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, socker och vatten (se ingredienslistan). Låt löken karamelliseras under omrörning tills den är mörk och klibbig, ca 3 min.Ta av från värmen, krydda med en nypa salt och peppar* och för över till en skål.

3

Grovhacka tomat.Riv citronzest och dela citronen i klyftor.Blanda pesto och majonnäs i en liten skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme. Fräs svamp, paprika och en nypa salt i 4-5 min, tills grönsakerna börjar få färg och är mjuka.Tillsätt svarta bönor, vitlök och citronzest och fräs i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med en nypa peppar*.

5

Värm tortillas i en smörgåsgrill, i en torr stekpanna, i ugnen, eller i micron i 10 s tills de är genomvarma.

6

Bre pestodressing på varje tortilla. Toppa med mixen av svarta bönor, svamp och paprika samt tomater och karamelliserad lök.Strö över smulad salladsost och skvätt över citronjuice. Rulla ihop tortillasen och hugg in!