HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvamp Och Pestowraps
topBanner
Svamp- och pestowraps

Svamp- och pestowraps

med karamelliserad lök, svarta bönor och grekisk salladsost

Snabbmatsfavorit i ny tappning; En okomplicerad hemmagjord wrap är ett klockrent alternativ att avnjuta en vardagskväll. Efter en insats på ynka 25 minuter sätter du tänderna i en varm tortilla fylld med godsaker som karamelliserad lök, smarrig pestodressing och fräscha gröna tomater. Bönor, paprika och svamp får sällskap av salladsost, och på nolltid har du en mättande smakfest att se fram emot.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapsulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

15 ml

Svarta bönor

4 st

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

150 g

Vitlöksklyfta

30 g

Portobello

1 st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

2 tsk

Rödlök

1 msk

Röd paprika

Citron

Tomat, Grön

Ingår inte i din leverans

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4295.4409 kJ
Energi (kcal)1026.635 kcal
Fett41.896 g
varav mättat5 g
Kolhydrater133.7466 g
varav socker13.1 g
Protein24.9015 g
Salt3.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva rödlök tunt. Skär svamp i tjocka skivor. Kärna ur och skiva paprika. Finhacka vitlök. Skölj bönorna under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök under omrörning tills den är mjuk, 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan). Låt löken karamelliseras under omrörning tills den är mörk och klibbig, ca 3 min. Ta av från värmen, krydda med en nypa salt* och peppar* och för över till en skål.

3

Grovhacka tomat. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda pesto och majonnäs i en liten skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs svamp, paprika och en nypa salt* i 4-5 min, tills grönsakerna börjar få färg och är mjuka. Tillsätt svarta bönor, vitlök och citronzest och fräs i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med en nypa peppar*.

5

Värm tortillas i en smörgåsgrill, i en torr stekpanna, i ugnen, eller i micron i 10 s tills de är genomvarma.

6

Bre pestodressing på varje tortilla. Toppa med mixen av svarta bönor, svamp och paprika samt tomater och karamelliserad lök. Strö över smulad salladsost och skvätt över citronjuice. Rulla ihop tortillasen och hugg in!