Svamp- och pestowraps
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamp- och pestowraps

Svamp- och pestowraps

med karamelliserad lök, svarta bönor och grekisk salladsost

Snabbmatsfavorit i ny tappning; En okomplicerad hemmagjord wrap är ett klockrent alternativ att avnjuta en vardagskväll. Efter en insats på ynka 25 minuter sätter du tänderna i en varm tortilla fylld med godsaker som karamelliserad lök, smarrig pestodressing och fräscha gröna tomater. Bönor, paprika och svamp får sällskap av salladsost, och på nolltid har du en mättande smakfest att se fram emot.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Svarta bönor

15

Balsamvinäger

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

150

Portobello

75

Grekisk salladsost

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Rödlök

1

Röd paprika

½

Citron

1

Tomat, Grön

Ingår inte i din leverans

2

Socker

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1037 kcal
Energi (kJ)4339 kJ
Fett41.95 g
varav mättat5 g
Kolhydrater135.35 g
varav socker14.7 g
Protein25.3 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skiva rödlök tunt. Skär svamp i tjocka skivor. Kärna ur och skiva paprika. Finhacka vitlök. Skölj bönorna under kallt vatten.

Karamellisera lök
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök under omrörning tills den är mjuk, 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan). Låt löken karamelliseras under omrörning tills den är mörk och klibbig, ca 3 min. Ta av från värmen, krydda med en nypa salt* och peppar* och för över till en skål.

Blanda pestodressing
3

Grovhacka tomat. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda pesto och majonnäs i en liten skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Fräs grönsaker
4

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs svamp, paprika och en nypa salt* i 4-5 min, tills grönsakerna börjar få färg och är mjuka. Tillsätt svarta bönor, vitlök och citronzest och fräs i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med en nypa peppar*.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i en smörgåsgrill, i en torr stekpanna, i ugnen, eller i micron i 10 s tills de är genomvarma.

Servera
6

Bre pestodressing på varje tortilla. Toppa med mixen av svarta bönor, svamp och paprika samt tomater och karamelliserad lök. Strö över smulad salladsost och skvätt över citronjuice. Rulla ihop tortillasen och hugg in!