topBanner
Svamp- och bönenchiladas

Svamp- och bönenchiladas

med frisk tomatsalsa och gräddfil

Dra mig baklänges vad dessa vegetariska enchiladas smakar gott! Fullpackade med mexikanska smaker som får det att vattnas i munnen är de en riktig utmanare till fredagstacosen. Glöm vett och etikett för en stund, hugg in med händerna och låt kryddiga bönor, smältande ost, svamp och tomat fylla dina sinnen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

½ paket

Svarta bönor

1 burk

Krossade tomater

4 g

Hello Mexico kryddmix

4 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Koriander

½ st

Lime

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3217 kJ
Energi (kcal)769 kcal
Fett21 g
varav mättat8 g
Kolhydrater103 g
varav socker18 g
Protein31 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft.

Skiva champinjoner tunt. Finhacka vitlök.

Finhacka rödlök och lägg lite åt sidan till salsan i steg 5.

Riv morot.

Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs svampen tills den är mjuk, 3-4 min. För sedan över den till en tallrik.

Fräs därefter morotsriv och rödlök i 2-3 min tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt vitlök, krossade tomater, Hello Mexico kryddmix och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i stekpannan.

3

Tillsätt vatten (se ingredienslistan) i pannan. Låt koka i 2-3 min tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Häll över hälften av tomatröran i en skål och ställ åt sidan.

Rör sedan i den stekta svampen och bönorna i stekpannan.

4

Klä en ugnsform med bakplåtspapper.

Lägg tortillas på en skärbräda, fyll dem med svamp- och bönröra och rulla dem tight. Lägg dem med skarven nedåt i formen. Det bör bli 2 enchiladas per person.

Skeda över den sparade tomatröran över enchiladasen och toppa med mozzarella.

Tillaga i ugnen tills osten är gyllene, 5-8 min.

5

Grovhacka tomat och gurka. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor.

Blanda tomat, gurka, koriander, resterande rödlök och en skvätt limejuice i en skål.

Ringla olivolja över salsan och krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Fördela svamp- och svartbönenchiladas och salsa mellan era tallrikar.

Toppa med en klick gräddfil och servera med limeklyftor vid sidan av.