HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGlaserad Svamp Och Broccoli
topBanner
Glaserad svamp och broccoli

Glaserad svamp och broccoli

med picklade rädisor och vitlöksris

Ikväll skämmer vi bort alla svampälskare med dubbelt upp på svamp! Kvällen recept innehåller nämligen både champinjoner och ostronskivling, som vi steker och glaserar med ingefära och asiatisk woksås. Vi serverar vår glaserade svamp med stekt broccoli, picklade rädisor och krämigt vitlöksris.

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:sulfitersesamglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

75 g

Rädisor

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

250 g

Broccoli

200 g

Champinjoner

100 g

Ostronskivling

1 st

Salladslök

½ st

Ingefära

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållersulfiter, sesam, gluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)492 kcal
Energi (kJ)2059 kJ
Fett7.84 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater80.97 g
varav socker19.9 g
Protein17.68 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva rädisor tunt. Blanda rädisor, vitvinsvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* tills rädisorna är täckta. Ställ åt sidan tills servering, rör om då och då.

3

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Skär champinjoneri kvartar. Skär ostronskivling i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P] fint.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs broccoli i 2-3 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt en skvätt vatten* för att framskynda tillagningsprocessen. Höj till hög värme och tillsätt svamp. Tillsätt extra olivolja* vid behov. Stek tills svamp är brynt och broccoli är mjuk, 2-3 min. Tillsätt vit salladslök, ingefära och hälften av sesamfröna och stek i 1-2 min. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

5

Rör i asiatisk woksås, vatten* [1 dl | 2 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Ta av stekpannan från värme. Häll av lag från rädisor. Fluffa upp ris med en gaffel.

 

6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med stekta grönsaker och picklade rädisor. Garnera med resterande sesamfrön och grön salladslök.