HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortelloni I Krämig Svampsås
topBanner
Tortelloni i krämig svampsås

Tortelloni i krämig svampsås

med rostad blomkål och krispig salvia

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar tortelloni med krämig svampsås med schalottenlök, vitlök, grädde, spenat och ost. Vi toppar med rostad blomkål, valnötter och salvia, och serverar den med rucola med vinaigrette och riven ost!

Taggar:VegetariskKlimatsmart
Allergener:NötterMjölkÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

275 g

Blomkål

20 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

1 portionspåse

Salvia

200 g

Champinjoner

1 st

Schalottenlök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

2 g

Vitlöksflörter

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerMjölk, Ägg, Gluten, VeteKan innehållaSenap, Soja)

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)780 kcal
Energi (kJ)3263 kJ
Fett39.7 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater70.03 g
varav socker14.7 g
Protein28.15 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på till 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene och mjuk. Tillsätt valnötter till plåten när det återstår 3 min av blomkålens tillagningstid.

2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Plocka salviablad. Halvera citron. Skölj spenat och rucola separat. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

 

3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs salvia försiktigt tills den är krispig men inte bränd, 1 min på varje sida. Lägg över salvia till en tallrik med hushållspapper. Tillsätt en skvätt olivolja till stekpannan vid behov. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek tills genomskinlig, 1-2 min.

 

4

Vispa ihop citronjuice [1/2 msk | 1 msk] [1/2 st, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan. Sänk till låg värme när svampen är färdigstekt. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], hälften av osten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar till stekpannan. Sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min.

 

5

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl], och häll av resten. Rör i pastavatten [2 msk | 4 msk] och pasta i stekpannan med svampsås. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Rör i spenat tills mjuknat, och ta sen stekpannan av värme.

6

Lägg upp tortelloni i skålar. Toppa med rostad blomkål, och valnötter som du krossar i handen innan. Garnera med krispiga salviablad. Servera med rucola toppad med citronvinaigrette och resterande ost.