HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Svamppasta
topBanner
Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

med spenat och rosmarin

Allergener:mjölkselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Penne

Lök

Vitlöksklyfta

Zucchini

Skogschampinjoner

Rosmarin

Spenat

Torkad timjan

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kcal)1.45 kcal
Energi (kJ)6.0668 kJ
Fett0.05 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.1 g
varav socker0 g
Protein0.05 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Lägg i pennen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Tärna zucchini i små bitar. Skär champinjonerna i tunna skivor. Finhacka lök och vitlök. Plocka bort bladen från rosmarinen och finhacka dem (kasta stjälken). Riv parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek lök och vitlök i 1-2 min. Tillsätt zucchini och svamp. Stek i ytterligare 4-5 min.

4

Strö rosmarin över grönsakerna och rör om. Tillsätt spenat och rör om tills den sloknat. Häll över matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och smaksätt med grönsaksbuljong, rör om ordentligt.

5

Krydda såsen med timjan, salt* och peppar*. Låt sjuda i 4-5 min.

6

Servera pastan och krämig svampsås toppad med riven parmesan.