HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Svamppasta
topBanner
Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

med spenat och rosmarin

Allergener:mjölkselleriglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Lök

Vitlöksklyfta

Zucchini

Champinjoner

Rosmarin

Spenat

Torkad timjan

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)6.0668 kJ
Energi (kcal)1.45 kcal
Fett0.05 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.1 g
varav socker0 g
Protein0.05 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Lägg i pennen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Tärna zucchini i små bitar. Skär champinjonerna i tunna skivor. Finhacka lök och vitlök. Plocka bort bladen från rosmarinen och finhacka dem (kasta stjälken). Riv parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek lök och vitlök i 1-2 min. Tillsätt zucchini och svamp. Stek i ytterligare 4-5 min.

4

Strö rosmarin över grönsakerna och rör om. Tillsätt spenat och rör om tills den sloknat. Häll över matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och smaksätt med grönsaksbuljong, rör om ordentligt.

5

Krydda såsen med timjan, salt* och peppar*. Låt sjuda i 4-5 min.

6

Servera pastan och krämig svampsås toppad med riven parmesan.