topBanner
Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

med spenat och rosmarin

Bestig en kulinarisk höjd med krämig svamppasta på bara 25 minuter och inandas de friska dofterna av färsk rosmarin som blandas med subtila toner av vitlök. När du når toppen skingrar sig de rykande molnen och du skymtar konturerna av smakrikets förlovade land i horisonten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

220 g

Zucchini

200 g

Skogschampinjoner

2 st

Rosmarin

100 g

Spenat

1 g

Torkad timjan

125 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3234 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett24 g
varav mättat14 g
Kolhydrater104 g
varav socker14 g
Protein30 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Lägg i pennen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Tärna zucchini i små bitar. Skär champinjonerna i tunna skivor. Finhacka lök och vitlök.

Plocka bort bladen från rosmarinen och finhacka dem (kasta stjälken).

Riv parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme.

Stek lök och vitlök i 1-2 min. Tillsätt zucchini och svamp. Stek i ytterligare 4-5 min.

4

Strö rosmarin över grönsakerna och rör om.

Tillsätt spenat och rör om tills den sloknat.

Häll över matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och smaksätt med grönsaksbuljong, rör om ordentligt.

5

Krydda såsen med timjan, salt och peppar. Låt sjuda i 4-5 min.

6

Servera pastan och krämig svampsås toppad med riven parmesan.

Smaklig måltid!