
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ostronskivling är en härligt matig svamp med fin umamismak som spelar huvudrollen i kvällens middag. Här kommer den verkligen till sin rätt genom att paneras, stekas och vändas i en sötstark glaze med sriracha och honung. Vi serverar vår smarriga svamp med cajunkryddade pommes, en äppelsallad med spenat och valnötter och en ranchinspirerad dressing med gräslök, gräddfil och majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Ostronskivling
4 g
Rökt paprikapulver
25 g
Honung
20 g
Sriracha
1 st
Äpple
1 paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
500 g
Potatis
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
2 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Ketchup (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rör i honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [2 msk | 4 msk].
Sjud i 2–3 min, tills klibbig och tjocknat. Håll varmt tills servering.

Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, valnötter, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Riv svamp på längden i 2 cm stora bitar.
Blanda svamp, rökt paprikapulver, mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål tills svamp är helt täckt.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i omgångar (låt överflödigt mjöl bli kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. Vänd regelbundet.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd svamp i glaze precis innan servering.

Lägg upp svamp, sallad och pommes på tallrikar.
Servera med ranchinspirerad dressing.