Skip to main content
Sriracha- och honungsglaserad ostronskivling
Sriracha- och honungsglaserad ostronskivling

Sriracha- och honungsglaserad ostronskivling

med ranch-inspirerad sås och äppelsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ostronskivling är en härligt matig svamp med fin umamismak som spelar huvudrollen i kvällens middag. Här kommer den verkligen till sin rätt genom att paneras, stekas och vändas i en sötstark glaze med sriracha och honung. Vi serverar vår smarriga svamp med cajunkryddade pommes, en äppelsallad med spenat och valnötter och en ranchinspirerad dressing med gräslök, gräddfil och majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Senf
Egg
Tree nuts
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Ostronskivling

4 g

Rökt paprikapulver

25 g

Honung

20 g

Sriracha

1 st

Äpple

1 paket

Gräddfil

25 g

Majonnäs

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Spenat

500 g

Potatis

20 g

Valnötter

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Ay Cajun-ba

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Ketchup (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3264 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett45.6 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker25.8 g
Kostfiber10 g
Protein15.4 g
Salt3.6 g
Potassium11150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchdressing
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Gör glaze
3

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rör i honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [2 msk | 4 msk].

Sjud i 2–3 min, tills klibbig och tjocknat. Håll varmt tills servering.

Blanda äppelsallad
4

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, valnötter, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Riv svamp på längden i 2 cm stora bitar.

Blanda svamp, rökt paprikapulver, mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål tills svamp är helt täckt.

Stek svamp
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i omgångar (låt överflödigt mjöl bli kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. Vänd regelbundet.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd svamp i glaze precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp svamp, sallad och pommes på tallrikar.

Servera med ranchinspirerad dressing.