Skip to main content
Indisk tikka-glaserad ostronskivling
Indisk tikka-glaserad ostronskivling

Indisk tikka-glaserad ostronskivling

med kryddiga pommes och gurksallad

3.3
(29)

Här kommer ett recept som bevisar att vegetarisk mat verkligen inte behöver vara tråkig! Vi låter oss inspireras av det indiska kökets fantastiska smaker och lagar panerad ostronskivling med en glaze på tikka masala och aprikoschutney. Samtidigt rostar vi pommes med ingefära och sesamfrön och svänger ihop en gurksallad med syltad rödlök. En gräddfilsdressing med majonnäs och koriander blir ett svalkande komplement till denna smaksensation.

Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Ostronskivling

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller: Senap)

30 g

Tikka masala

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

1 st

Koriander

30 g

Spenat

1 st

Gurka

½ st

Lime

½ st

Rödlök

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2273 kJ
Energi (kcal)543 kcal
Fett25 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater68.3 g
varav socker12.2 g
Kostfiber8 g
Protein13.5 g
Salt4 g
Potassium1178.8 mg
Calcium17.2 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1
2
3
4
5
6