Skip to main content
Indisk tikka-glaserad ostronskivling
Indisk tikka-glaserad ostronskivling

Indisk tikka-glaserad ostronskivling

med kryddiga pommes och gurksallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här kommer ett recept som bevisar att vegetarisk mat verkligen inte behöver vara tråkig! Vi låter oss inspireras av det indiska kökets fantastiska smaker och lagar panerad ostronskivling med en glaze på tikka masala och aprikoschutney. Samtidigt rostar vi pommes med ingefära och sesamfrön och svänger ihop en gurksallad med syltad rödlök. En gräddfilsdressing med majonnäs och koriander blir ett svalkande komplement till denna smaksensation.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Senf
Egg
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Ostronskivling

25 g

Aprikoschutney

30 g

Tikka masala

5 g

Ginger Ninja

500 g

Potatis

1 portionspåse

Koriander

30 g

Spenat

1 st

Gurka

½ st

Lime

½ st

Rödlök

25 g

Majonnäs

75 ml

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2340 kJ
Energi (kcal)559 kcal
Fett26 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater67.8 g
varav socker14.1 g
Kostfiber9.2 g
Protein14.4 g
Salt4 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ginger Ninja, sesamfrön, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera rödlök [1/2 st, 2P] och skär den i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Grovhacka gurka och koriander (var för sig).

Skölj spenat.

Blanda gräddfil, majonnäs, koriander, en nypa salt och peppar i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

Gör tikkaglaze
3

Smält smör [1 msk | 2 msk]  i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt tikka masala, aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud under omrörning i 1–2 min, tills genomvarmt och tjocknat. Håll varmt tills servering.

Stek svamp
4

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Vänd ner svamp i blandningen.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i omgångar i 5–6 min, eller tills krispig och gyllene. Rör om då och då.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Blanda sallad
5

Vänd försiktigt ner svamp i tikkaglaze precis innan servering.

Vänd ner spenat, gurka och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med syltad rödlök.

Servera
6

Lägg upp pommes, svamp och sallad på tallrikar.

Servera med gräddfilsdressing.