
Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök och knaprig panko. Samtidigt rostar vi rotfrukter som vi sen blandar med rucola & apelsin i en fräsch och matig sallad, som vi toppar med rostade valnötter och krämig aioli!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Portabello
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Rödbeta
40
Rucola
1
Apelsin
20
Valnötter
450
Sötpotatis
1
Vitlöksklyfta
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis och rödbeta i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Finhacka vitlök. Blanda vitlök, panko och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

Placera svamp på en ny plåt med bakpapper. Ringla över olivolja* (se till att svamparna blir täckta med olja). Toppa varje svamp med vitlökspanko, och baka i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills pankon är gyllene och krispig.

Hetta upp en liten stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade. Överför till en skärbräda och grovhacka. Skala apelsin och skär i smala klyftor.

Skölj rucola. Blanda rucola, apelsin, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rostade rotfrukter och blanda precis innan det ska serveras.

Lägg upp fylld portobello och rödbets- och sötpotatissallad i skålar. Garnera med valnötter och servera med aioli.