HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFylld Portobello
topBanner
Fylld portobello

Fylld portobello

med rödbets- och sötpotatissallad

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök och knaprig panko. Samtidigt rostar vi rotfrukter som vi sen blandar med rucola & apelsin i en fräsch och matig sallad, som vi toppar med rostade valnötter och krämig aioli!

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:glutennötteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Portobello

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Rödbeta

40 g

Rucola

1 st

Apelsin

20 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)521 kcal
Energi (kJ)2182 kJ
Fett20.27 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater70.25 g
varav socker19.5 g
Protein14.88 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis och rödbeta i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka vitlök. Blanda vitlök, panko och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

3

Placera svamp på en ny plåt med bakpapper. Ringla över olivolja* (se till att svamparna blir täckta med olja). Toppa varje svamp med vitlökspanko, och baka i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills pankon är gyllene och krispig.

4

Hetta upp en liten stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade. Överför till en skärbräda och grovhacka. Skala apelsin och skär i smala klyftor.

5

Skölj rucola. Blanda rucola, apelsin, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rostade rotfrukter och blanda precis innan det ska serveras.

6

Lägg upp fylld portobello och rödbets- och sötpotatissallad i skålar. Garnera med valnötter och servera med aioli.