topBanner
Fylld portobello

Fylld portobello

med rödbets- och sötpotatissallad

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök och knaprig panko. Samtidigt rostar vi rotfrukter som vi sen blandar med rucola & apelsin i en fräsch och matig sallad, som vi toppar med rostade valnötter och krämig aioli!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:glutennötteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Portobello

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Rödbeta

40 g

Rucola

1 st

Apelsin

20 g

Valnöt

(Innehållernötter)

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2182 kJ
Energi (kcal)521 kcal
Fett20 g
varav mättat2 g
Kolhydrater70 g
varav socker20 g
Kostfiber9 g
Protein15 g
Kolesterol0 mg
Salt0 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis och rödbeta i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka vitlök. Blanda vitlök, panko och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

3

Placera svamp på en ny plåt med bakpapper. Ringla över olivolja* (se till att svamparna blir täckta med olja). Toppa varje svamp med vitlökspanko, och baka i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills pankon är gyllene och krispig.

4

Hetta upp en liten stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade. Överför till en skärbräda och grovhacka. Skala apelsin och skär i smala klyftor.

5

Skölj rucola. Blanda rucola, apelsin, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rostade rotfrukter och blanda precis innan det ska serveras.

6

Lägg upp fylld portobello och rödbets- och sötpotatissallad i skålar. Garnera med valnötter och servera med aioli.