
Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök, spenat, ricotta och knaprig panko. Svamparna får sällskap i ugnen av potatis och lök som rostas till perfektion. Vi serverar svamp, potatis och lök med en sallad med paprika och spenat, och med pestodressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
1
Lök
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Vitlöksklyfta
½
Paprika
300
Portabello
100
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
15
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4
Medelhavets Pärla
7.5
Balsamvinäger
50
Krämig pestodressing
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis och lök i 2 cm stora bitar. Skölj och finhacka hälften av spenaten. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika [1/2 st | 2P] i 1 cm strimlor.

Plocka bort svampstammen. Krydda insidan av svamp med salt* och peppar*. Blanda hackad spenat, vitlök, ricotta, hälften av osten och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Fyll svamp med spenat- och ricottamix. Toppa med panko [1/2 påse | 2P] och resterande ost.

Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Placera fyllda svampar på plåten och gratinera i 20-25 min, eller tills potatis är gyllene och svampar är genomstekta. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

Vispa ihop olivolja* [1 msk | 2 msk] och balsamvinäger [1/2 paket | 2P] i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda paprikastrimlor och resterande spenat med vinägretten när det återstår 1-2 min av svampens tillagningstid.

Lägg upp fylld svamp, potatis, sallad och pestodressing på tallrikar.