HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerad Portobello
topBanner
Gratinerad portobello

Gratinerad portobello

med rostad potatis och fräsch sallad

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök, spenat, ricotta och knaprig panko. Svamparna får sällskap i ugnen av potatis och lök som rostas till perfektion. Vi serverar svamp, potatis och lök med en sallad med paprika och spenat, och med pestodressing.

Taggar:VegetariskPlåtmatUnder 650 kcal
Allergener:mjölkäggglutensulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Lök

60 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd paprika

300 g

Portobello

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

4 g

Medelhavets Pärla

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

50 g

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2509.03 kJ
Energi (kcal)599.6725 kcal
Fett30.0435 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater64.4691 g
varav socker13.7 g
Protein20.3798 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis och lök i 2 cm stora bitar. Skölj och finhacka hälften av spenaten. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika [1/2 st | 2P] i 1 cm strimlor.

2

Plocka bort svampstammen. Krydda insidan av svamp med salt* och peppar*. Blanda hackad spenat, vitlök, ricotta, hälften av osten och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Fyll svamp med spenat- och ricottamix. Toppa med panko [1/2 påse | 2P] och resterande ost.

3

Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Placera fyllda svampar på plåten och gratinera i 20-25 min, eller tills potatis är gyllene och svampar är genomstekta. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

4

Vispa ihop olivolja* [1 msk | 2 msk] och balsamvinäger [1/2 paket | 2P] i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*.

5

Blanda paprikastrimlor och resterande spenat med vinägretten när det återstår 1-2 min av svampens tillagningstid.

6

Lägg upp fylld svamp, potatis, sallad och pestodressing på tallrikar.