Skip to main content
Krämig dragon-tortelloni
Krämig dragon-tortelloni

Krämig dragon-tortelloni

med portobello och spenat

Har du alltid undrat över skillnaden mellan tortelloni och tortellini? Då kan vi berätta att tortelloni vanligtvis är lite större och har en vegetarisk fyllning, och det är dem vi använder i dagens snabba pastarätt. Vi serverar dem i en härligt gräddig svampsås med portobello, lök, spenat och ost som vi smaksätter med dragon. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Celery
Milk
Egg
Hvede
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Celery)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

1 portionspåse

Dragon

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Hvede, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Portabello

1 st

Lök

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Sellerie)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Milk)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller: Hvede, Milk, Egg, Gluten Kan innehålla spår av: Molluschi, Sellerie, Schalenfrüchte, Pesce, Crostacei, Senape, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)3123 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett41.4 g
varav mättat22.1 g
Kolhydrater91.6 g
varav socker14.2 g
Kostfiber5.7 g
Protein39.7 g
Salt3.7 g
Potassium300 mg
Calcium2.8 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Grovhacka portobello.

Skär lök i tunna skicor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek portobello och lök i 3–4 min, tills mjuka och brynta.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt matlagninsggrädde, grönsakbuljong, sojasås [1/2 påse, 2P], tortelloni, finriven ost och vatten [1 dl | 2 dl].

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar och tortelloni är al dente.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Tillsätt spenat
3

Under tiden, riv estragonblad i bitar med händerna.

Skölj spenat.

Rör ned spenat och estragon i såsen precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar.