Burgare med grillad ryggbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burgare med grillad ryggbiff

Burgare med grillad ryggbiff

portobello, karamelliserad lök, pommes och pepparaioli

Så blev det grilltid igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av grillad ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med grillad portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Briochebröd

300

Angus ryggbiff

2

Grovmalen svartpeppar

15

Balsamvinäger

500

Potatis

75

Portobello

40

Rucola

1

Rödlök

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)806 kcal
Energi (kJ)3373 kJ
Fett48.29 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater55.15 g
varav socker9.6 g
Protein38.39 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Gör pommes
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene. Skölj rucola.

Tillaga svamp
2

Skär portobello [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt* och peppar*. Fräs i 3-4 min. Överför till en skål. PÅ GRILLEN: Separera försiktigt skaftet från svampen. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Grilla i 10-12 min, eller tills all vätska har runnit av svampen.

Karamellisera lök
3

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Överför till en skål. PÅ GRILLEN: Halvera rödlök (behåll roten på). Krydda med salt* och peppar*, och grilla tillsammans med svampen, 10-15 min. Pensla över en blandning av balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] några gånger under grilltiden.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar. Bryn i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt åt sidan och täck med folie och låt vila tills servering. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila tills servering.

Värm bröd
5

Blanda pepparkorn och aioli i en liten skål (mortla pepparn extra om du önskar den finare). Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. PÅ GRILLEN: Rosta bröden på grillen i 3-4 min. Skär grillade grönsaker i tunna strimlor och krydda generöst med salt* och peppar*.

Servera
6

Skär köttet i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, svamp, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image