topBanner
Burgare med grillad ryggbiff

Burgare med grillad ryggbiff

portobello, karamelliserad lök, pommes och pepparaioli

Premium

Så blev det grilltid igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av grillad ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med grillad portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Allergener:sulfiteräggsenapglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

300 g

Angus ryggbiff

75 g

Portobello

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Rödlök

40 g

Rucola

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker* (steg 3)

2 msk

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4690 kJ
Energi (kcal)1121 kcal
Fett65 g
varav mättat16 g
Kolhydrater91 g
varav socker14 g
Protein49 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene. Skölj rucola.

2

Skär portobello [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt* och peppar*. Fräs i 3-4 min. Överför till en skål. PÅ GRILLEN: Separera försiktigt skaftet från svampen. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Grilla i 10-12 min, eller tills all vätska har runnit av svampen.

3

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Överför till en skål. PÅ GRILLEN: Halvera rödlök (behåll roten på). Krydda med salt* och peppar*, och grilla tillsammans med svampen, 10-15 min. Pensla över en blandning av balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] några gånger under grilltiden.

4

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar. Bryn i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt åt sidan och täck med folie och låt vila tills servering. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila tills servering.

5

Blanda pepparkorn och aioli i en liten skål (mortla pepparn extra om du önskar den finare). Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. PÅ GRILLEN: Rosta bröden på grillen i 3-4 min. Skär grillade grönsaker i tunna strimlor och krydda generöst med salt* och peppar*.

6

Skär köttet i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, svamp, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.