Så blev det grilltid igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av grillad ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med grillad portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Briochebröd
(InnehållerMjölk, Ägg, Gluten, SenapKan innehållaSesam, Soja)300 g
Angus ryggbiff
2 g
Grovmalen svartpeppar
15 ml
Balsamvinäger
(InnehållerSulfiter)500 g
Potatis
75 g
Portobello
40 g
Rucola
1 st
Rödlök
80 g
Aioli
(InnehållerÄgg, Senap)1 tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene. Skölj rucola.
Skär portobello [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt* och peppar*. Fräs i 3-4 min. Överför till en skål. PÅ GRILLEN: Separera försiktigt skaftet från svampen. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Grilla i 10-12 min, eller tills all vätska har runnit av svampen.
Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Överför till en skål. PÅ GRILLEN: Halvera rödlök (behåll roten på). Krydda med salt* och peppar*, och grilla tillsammans med svampen, 10-15 min. Pensla över en blandning av balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] några gånger under grilltiden.
Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar. Bryn i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt åt sidan och täck med folie och låt vila tills servering. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila tills servering.
Blanda pepparkorn och aioli i en liten skål (mortla pepparn extra om du önskar den finare). Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. PÅ GRILLEN: Rosta bröden på grillen i 3-4 min. Skär grillade grönsaker i tunna strimlor och krydda generöst med salt* och peppar*.
Skär köttet i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, svamp, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.