Skip to main content
Spaghetti och svampsås

Spaghetti och svampsås

med bacon och råkost

4.1
(7)

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Tranbär

250

Spaghetti

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

200

Skogschampinjoner

1

Bladpersilja

1

Morot

12

Vitvinsvinäger

Crème fraiche

Bacon

Ingår inte i din leverans

Olivolja

10

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)22 kcal
Energi (kJ)92 kJ
Fett2.5 g
varav mättat0.4 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt en nypa salt*och spaghetti. Låt koka i 10-12 min. Häll av i ett durkslag och för över pastan till kastrullen igen och ställ åt sidan med lock på.

2

Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skär bacon i 2 cm breda bitar. Dela svamp i 1 cm breda skivor.

3

Fräs lök, bacon och svamp i en stor stekpanna på medelvärme i 5 min.

4

Finhacka persilja (spara lite till servering). Tillsätt crème fraîche, persilja och spaghetti i stekpannan. Rör om ordentligt, ta stekpannan åt sidan och smaksätt med salt och peppar*.

5

Skala och grovriv morot. Blanda vitvinsvinäger, olivolja*, salt och peppar* i en skål. Lägg sedan till morot och tranbär

6

Servera spaghettin med råkostsalladen på sidan.