HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortobello Och Kikärtsgryta
topBanner
Portobello- och kikärtsgryta

Portobello- och kikärtsgryta

med ris, persilje-och hasselnötspesto

Allergener:sellerinötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 g

Baharat kryddmix

150 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Basmati vildris

1 st

Purjolök

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rosmarin

150 g

Kikärtor

1 portionspåse

Portobello

20 g

Bladpersilja

3 dl

Hasselnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

efter behov

Vatten

Olivolja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)457 kcal
Energi (kJ)1911 kJ
Fett10.75 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater72.25 g
varav socker1.4 g
Protein15.07 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 180°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär bort roten och den grövsta blastenpurjolöken. Halvera på längden och skiva den sedan tunt. Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Pressa vitlöksklyftor. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Häll av kikärtor i en sil.

3

Placera portobellosvampar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper med stammen uppåt. Blanda hälften av vitlök, 1 msk olivolja* per person och en nypa salt* och peppar*. Ringla över vitlöksoljan över svamparna. Rosta på översta hyllan i ugnen, 20 min. Ta sedan ut svamparna och sätt dem åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt med olivolja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs morot, palsternacka, purjolök, resterande vitlök, baharat kryddmix och rosmarinsblad i 5 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt kikärtor, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Rör om tills grönsaksbuljongen lösts upp. Låt grytan koka upp och sedan sjuda tills den har tjocknat något, 10-15 min.

5

Hetta upp en stekpanna på medel till låg värme och rosta hasselnötterna tills de fått lite färg, 3-4 min. Ta hasselnötterna från värme och grovhacka dem när de har fått svalnat. Grovhacka persilja. Blanda hasselnötter, persilja och 1 msk olivolja* per person i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak och sätt åt sidan.

6

Häll av överflödig vätska från portobellosvamparna och skär dem i breda skivor. Servera grytan in djupa tallrikar, toppad med portobelloskivor, persilje- och hasselnötspesto och med ris vid sidan av.