HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Brittisk recept
Portobello- och kikärtsgryta

Portobello- och kikärtsgryta

med ris, persilje-och hasselnötspesto

När decembers kala träd gapar tomma utanför fönstret passar det utmärkt att stanna inne och laga en god gryta. Skogsfärgad Portobello och kikärtor får sällskap av krämig hasselnötspesto i den här vintermanifestet tillägnat din mage.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinötter
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Basmati vildris

150 g

Purjolök

1 st

Morot

200 g

Palsternacka

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Rosmarin

1 paket

Kikärtor

2 g

Baharat kryddmix

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Portobello

1 påse

Bladpersilja

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Salt och peppar

300 ml

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2393 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett11 g
varav mättat1 g
Kolhydrater98 g
varav socker14 g
Kostfiber19 g
Protein22 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1

Sätt ugnen på 180°C.

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Skär bort roten och den grövsta blasten på purjolöken. Halvera på längden och skiva den sedan tunt.

Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Pressa vitlöksklyftor. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Häll av kikärtor i en sil.

Rosta portobello
Rosta portobello
3

Placera portobellosvampar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper med stammen uppåt.

Blanda hälften av vitlök, 1 msk olivolja per person och en nypa salt och peppar*. Ringla över vitlöksoljan över svamparna.

Rosta på översta hyllan i ugnen, 20 min. Ta sedan ut svamparna och sätt dem åt sidan.

Låt grytan sjuda
Låt grytan sjuda
4

Hetta upp en skvätt med olivolja i en stor kastrull på hög värme. Fräs morot, palsternacka, purjolök, resterande vitlök, baharat kryddmix och rosmarinsblad i 5 min. Krydda med salt och peppar*.

Tillsätt kikärtor, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Rör om tills grönsaksbuljongen lösts upp. Låt grytan koka upp och sedan sjuda tills den har tjocknat något, 10-15 min.

Laga pesto
Laga pesto
5

Hetta upp en stekpanna på medel till låg värme och rosta hasselnötterna tills de fått lite färg, 3-4 min.

Ta hasselnötterna från värme och grovhacka dem när de har fått svalnat. Grovhacka persilja.

Blanda hasselnötter, persilja och 1 msk olivolja per person i en skål. Krydda med salt och peppar* efter smak och sätt åt sidan.

Servera
Servera
6

Häll av överflödig vätska från portobellosvamparna och skär dem i breda skivor.

Servera grytan in djupa tallrikar, toppad med portobelloskivor, persilje- och hasselnötspesto och med ris vid sidan av.

Smaklig måltid!