Skip to main content
Po' boys på ostronskivling
Po' boys på ostronskivling

Po' boys på ostronskivling

med rödkålsslaw och cajun-pommes

En ”po'boy” är en matig macka från den amerikanska delstaten Louisiana och kan innehålla allt från friterade räkor till alligatorkött! Men oroa dig inte – vår version är mindre äventyrlig. Vi lagar en vegovariant med ostronskivling som paneras i panko och cajunkryddor och sedan steks gyllene och krispig. Vi serverar vår stekta svamp i varma korvbröd med rödkålsslaw, salladslök och srirachamajonnäs och rostar cajunpommes som tillbehör.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Avoine
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

25 g

Pankoströbröd

200 g

Ostronskivling

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

25 ml

Sojasås

500 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

4 g

Ay Cajun-ba

1 st

Salladslök

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Ketchup (steg 6)

Näringsvärden

Energi (kJ)3533 kJ
Energi (kcal)844 kcal
Fett36.3 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater108.9 g
varav socker17.3 g
Kostfiber13.6 g
Protein21.2 g
Salt4.5 g
Potassium11150 mg
Iron0.1 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera svamp
2

Riv svamp i mindre bitar.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], sojasås, vatten [2 msk | 4 msk] och resterande Ay Cajun-ba i en stor skål och vänd ner svamp.

Tillsätt panko och vänd runt. Se till att svamp är jämnt täckt.

Blanda rödkålsslaw
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Vänd ner rödkål och morot i skålen.

Stek svamp
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P].

Placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll korvbröd med rödkålsslaw och servera resterande slaw vid sidan av.

Toppa med stekt svamp, salladslök och srirachamajonnäs.

Servera cajunpommes med ketchup [2 msk | 4 msk].

Servera med resterande limeklyftor.