
En ”po'boy” är en matig macka från den amerikanska delstaten Louisiana och kan innehålla allt från friterade räkor till alligatorkött! Men oroa dig inte – vår version är mindre äventyrlig. Vi lagar en vegovariant med ostronskivling som paneras i panko och cajunkryddor och sedan steks gyllene och krispig. Vi serverar vår stekta svamp i varma korvbröd med rödkålsslaw, salladslök och srirachamajonnäs och rostar cajunpommes som tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
200 g
Ostronskivling
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Salladslök
½ st
Citrusfrukt
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Ketchup (steg 6)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Riv svamp i mindre bitar.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], sojasås, vatten [2 msk | 4 msk] och resterande Ay Cajun-ba i en stor skål och vänd ner svamp.
Tillsätt panko och vänd runt. Se till att svamp är jämnt täckt.

Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Vänd ner rödkål och morot i skålen.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.
Krydda med en nypa salt och peppar.

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P].
Placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Fyll korvbröd med rödkålsslaw och servera resterande slaw vid sidan av.
Toppa med stekt svamp, salladslök och srirachamajonnäs.
Servera cajunpommes med ketchup [2 msk | 4 msk].
Servera med resterande limeklyftor.